Apartman u potkrovlju od 36 kvadrata

Suvremen stan u zagrljaju prirode

Pogledajte kako od praznog prostora u potkrovlju od 36 kvadrata napraviti apartman koji će biti više otvoren

Zadatak je bio od praznog prostora u potkrovlju, veličine 36 kvadrata, napraviti apartman koji ima što više otvorenog prostora.

Naša je zamisao bila napraviti, s obzirom na veliku visinu krova u sljemenu, apartman na dvije etaže, tj. donji dnevni dio i spavanje na galeriji. Pokraj ulaza, desno, nalaze se stepenice koje vode na galeriju na kojoj je bračni krevet. Na galeriji nema puno mjesta te je uz krevet samo jedan manji ormar.

Dnevni boravak zauzima većinu prostora donje etaže i nalazi se odmah uz veliku staklenu stijenu koja se ljeti otvara te se dobiva dojam kao da je cijeli dnevni boravak terasa. S obzirom na to da je ispred apartmana šuma i priroda, nema opasnosti od neželjenih pogleda, a ostvaruje se i maksimalni kontakt s prirodom. Kuhinja je vrlo mala, više priručna nego za stvarno kuhanje. Paravan koji kliže ispred kuhinje i kupaonice može zatvarati jedan ili drugi prostor, kako vlasniku odgovara. Danju može kupaonica biti zatvorena, a kuhinja otvorena, dok je navečer moguće zatvoriti kuhinju i otvoriti kupaonicu pa imati pogled prema van iz kade. Apartman je vrlo modernog koncepta i ostvaruje jak kontakt s prirodom i vanjskim prostorom.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:10