GENIJALKA

Stari stolac je transformirala za 15 eura: Uz pomoć čarape i prozirne trake postigla je efekt koji sada svi kopiraju

 XIEYULIANG/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

- Ja sam budni kupac na Facebook Marketplaceu. Vrebam web stranicu ujutro, u podne i navečer! Iako volim povoljno kupovati, u posljednje vrijeme sam u potrazi za stolcima koje bih mogla dodati oko stola u blagovaonici - i bila sam tako uzbuđena kada sam pronašla ovaj stolac od savijenog drva s rukonaslonima, piše Ashley Poskin na Apartment Therapiju.

- Stolac sam slikala čarapom — da, stvarno!

Stolac sa zakrivljenim linijama nije jednostavan komad za bojanje, zato je Ashley ovaj put isprobala novu metodu koju je vidjela na TikToku: slikanje čarapom!

- Ovaj je postupak bio izvrstan za prvi sloj temeljnog premaza i boje, ali kad sam željela stvarno lijepu završnu obradu, morala sam nanijeti još boje. Otišla sam u lokalnu trgovinu i kupila boju lavande. Ovaj je stolac prilično malen, pa mislim da će vam limenka boje poslužiti za sličan projekt, čime bi ukupni iznos za jedan stolac iznosio oko 15 ili 20 eura .

@ashleyposkin Fun fact: you can use transparent #Scotchtape to paint stripes on vinyl! a great in-between fix while you’re figuring out what fabric to reupholster your chair with. #vintagehome #vintage #apartmenttherapy #homedecor #mycolorfulhome #vintagehomedecor #thrift #thriftfinds #reupholstery #paintedvinyl #diyhomedecor #diyupholstrry #paintedfurniture ♬ original sound - Ashley Poskin

Dodala je pruge na naslon i sjedište običnom prozirnom trakom.

- Uspjela sam oprati vinil presvlake na stolcu i ukloniti ustajali miris koji mi je smetao. Znala sam da želim prugice, ali još nisam spremna na tapeciranje, pa sam se odlučila poigrati s bojanjem sjedala i naslona u tanke pruge. Pri ruci sam imala samo prozirnu traku od 5 cm, odlučila sam ga isprobati i ostala sam potpuno zadivljena kako funkcionira - i rekla bih da je ovo sjajno rješenje ako, poput mene, još uvijek niste sigurni kojom tkaninom presvući svoj stolac, piše.

Umjesto da kistom nanese boju preko trake, odlučila je nježno dodavati boju spužvastim kistom, baš kao što biste to učinili kada crtate šablonom. Posprejala je akrilno brtvilo preko svega kad se boja osušila i planira stolac ostaviti u podrumu tjedan ili dva prije nego što dopusti bilo kome da sjedne na njega.

- Sve u svemu, jako sam uzbuđena zbog stolca. Uložila sam malo vremena u projekt i usput naučila nešto novo. Ne mogu biti sretnija!

Zabavna činjenica: možete koristiti proziran #Scotchtape za slikanje pruga na vinilu! Izvrstan makeover dok smišljate kojom tkaninom presvući svoj stolac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 16:06