Jednostavno i brzo

Mama dvoje djece kaže da njezini trikovi za čišćenje kupaonice uklanjaju potrebu za ribanjem

 ANATOLI IGOLKIN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO, INSTAGRAM/ @MAMA_MILA_AU/
Trikovi zaposlene mame s dvoje djece promijenit će način na koji čistite kupaonicu i to bez ribanja

Chantel Mila iz Melbournea otkrila je tri jednostavna trika za čišćenje kupaonice za koje kaže da će "promijeniti način na koji" rješavate taj posao. Osim što vodi svoju Instagram stranicu @mama_mila_au, gdje dijeli korisne savjete i trikove za čišćenje, Chantel je također zaposlena majka s dvoje djece, pa ne čudi što je pronašla način da ubrza čišćenje svoje kupaonice.

Prema Chantel, njezini trikovi će eliminirati potrebu za ribanjem i ostaviti vašu kupaonicu "pjenušavom". U videu koji je objavila za svojih 1,4 milijuna pratitelja, podijelila je svoja tri testirana trika prije nego što su gosti došli da ostanu za vikend.

image
ANATOLI IGOLKIN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Umivaonici i zahodi

Započinje sa svojim kupaonskim umivaonikom i WC-om, ali umjesto prskanja proizvodom za čišćenje, Chantel ima nešto drugačije rješenje za uklanjanje kamenca, sapuna i paste za zube. "Namočite dvije tablete za zubnu protezu u umivaonik i zahodsku školjku kako biste ih izbijelili bez ribanja", rekla je.

Chantel napuni svoj umivaonik vodom prije nego što ubaci tablete i ispusti dvije tablete izravno u WC školjku. Tablete za proteze obično sadrže sodu bikarbonu, koja je hvaljena zbog svoje višenamjenske upotrebe u čišćenju doma.

Soda bikarbona je odlično sredstvo za čišćenje jer lako otapa prljavštinu i masnoću u vodi. Struktura sode bikarbone znači da može djelovati kao blagi abraziv. Soda bikarbona također djeluje kao prirodni dezodorans mijenjajući i kisele i bazične molekule mirisa u neutralno stanje.

“Soda bikarbona u tabletama, obično sadrži i blage izbjeljivače koji na više načina napadaju kamenac. Stavite jednu ili dvije tablete za čišćenje proteze u WC i otiđite na 30 minuta/sat vremena dok one obave svoje. Zatim izribajte četkom za WC i pustite vodu da isperete. Nadam se da će vaša WC školjka biti sjajna i bijela kao i vaši zubi.”

image
INSTAGRAM/ @MAMA_MILA_AU/

Staklena vrata tuša

Zatim, Chantel prelazi na svoja vrata tuš kabine, gdje ima potpuno prirodan način dobivanja besprijekorno sjajnog stakla. Objasnila je: “Napunite štapić za suđe bijelim octom, dvije žlice deterdženta za suđe i uljem čajevca. Ova mješavina će ukloniti talog od sapuna i učiniti da vaš tuš bude blistav."

Mama pokazuje kako kružnim pokretima trlja spužvasti dio štapića po vratima tuša kako bi uklonila nakupljenu prljavštinu, prije nego što ispere čistom vodom iz glave tuša.

Poput sode bikarbone, bijeli ocat još je jedno neophodno kuhinjsko sredstvo izvrsno zbog svoje kiselosti.

Kada je riječ o staklu, sastav pomaže u razbijanju mrljastog filma koji se može nakupiti na površini, dok ulje čajevca povećava moć čišćenja i ostavlja svjež miris.

Pločice u kupaonici i tušu

Naposljetku, Chantel usmjerava pozornost na kupaonske pločice u tušu i ostatku sobe. Međutim, umjesto ručnog hvatanja svake pločice krpom od mikrovlakana, ona ima brže rješenje koje pokriva mnogo veću površinu.

Natopite krpu istom mješavinom koju ona preporučuje za vrata vašeg tuša. "Ista mješavina u krpi od mikrovlakana [će] brzo i lako očistiti pločice", rekla je.

Video je prikupio više od 340.000 "lajkova" na Instagramu u vrijeme pisanja. Čitatelji su također podijelili svoja iskustva testirajući ove savjete.

Jedan korisnik je rekao: "Uvijek stavljam tablete za zubnu protezu u toalet. Baš dobro." Druga je dodala: "[Napokon sam] upotrijebila štapić za suđe za tuširanje! Promjena igre - bilo je tako jednostavno i brzo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:46