Tesla Power House

Konceptualni bar u Varšavskoj ulici

U Varšavskoj je otvaren Tesla Power House, konceptualni bar čiji je interijer u potpunosti posvećen velikom izumitelju Nikoli Tesli. Na ukupno 140 četvornih metara prostora, a u siječnju se otvara i zimska terasa, izloženi su originalni predmeti s potpisom Nikole Tesle ili logotipom tvornice. Vjerojatno najzanimljiviji primjerak je motorkotač smješten iznad šanka, a u sam prostor uskoro stiže i originalni primjerak Los Angeles Timesa s Nikolom Teslom na naslovnici i velikim intervjuom.

Svaki dan u tjednu u inovativno uređenom prostoru održavat će se drukčiji program, od promocija i izložbi mladih umjetnika, predstavljanja vinara, večeri stand up komedije, promocije knjiga, razmjena vinilnih ploča… U osmišljavanju programa sudjelovali su dugogodišnji inicijatori, promotori i kreativni direktori nekih od najjačih festivala na kopnu i obali u Hrvatskoj. Jedan od njih je i Adnan Mehmedović Medo, jedan od osnivača Fresh Island Festivala i kreativni direktor. – Tesla Power House trebao bi s vremenom postati jedno od omiljenih mjesta svima njima. Govorim o urbanoj publici koja često putuje i rado se zakači za određeno mjesto, nultu točku svojeg izlaska – rekao je Adnan Mehmedović Medo.

Cijene su uobičajene za centar grada. Kava s mlijekom košta 10 kuna, a ujutro do 10 sati 6 kuna. Moći će se naručiti i Tesla power mix zajutrak – kava i cijeđena naranča za 18 kuna. Butelja malvazije Trapan stoji 145 kuna, vina na čaše od 12 kuna naviše, pivo od 16 kuna… Na otvorenju sutra glazbu puštaju Tomo In Der Mühlen, Bizzo Bodega, Phat Phillie, Rea &Guests, a svirat će se funk, house, hip-hip, mash up…

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 04:59