GDJE NA PARTY?

Ludi vikend u Petom Kupeu: Stižu legendarni Daniele Baldelli i seksepilna System Olympia

Večeras klub u Trnjanskoj 5 drže Bizzo i Phat Phillie, a sutra ga preuzima i talijanski dvojac pojačan Pepi Jogardijem

Peti Kupe nalazi se odmah pored dvorane Vatroslav Lisinski

 Goran Berovic

Teško je pobrojati sve glazbene žanrove u kojima se već od večeras pa do kraja vikenda može uživati u klubu Peti Kupe na Trnjanskoj cesti - od hip-hopa preko cosmic disca pa sve do boogieja, synth popa i tribala.

Već večeras za dobru zabavu zaduženi su Bizzo i Phat Phillie koji spremaju tulum za ljubitelje hip hopa i srodnih žanrova, a onda sutra, u subotu, stiže Daniele Baldelli, preteča svih DJ-a i majstor miksanja bez miksete.

image

Daniele Baldelli

Promo

DJ-em je postao prije nego što je ta riječ ušla u masovnu upotrebu. Danas 70-godišnji Daniele Baldelli, koji sam sebe naziva najstarijim Dj-em u Italiji, na sceni je već više od 50 godina, a legendom ga je učinila vještina premošćivanja pauze između dvije pjesme još 70-ih godina bez današnje tehnologije.

Svojim je načinom puštanja ploča Baldelli izazvao revoluciju u ondašnjem poimanju diskoteke, jer je u nastupima miksao žanrove kao što su krautrock, funk, dub, Italo disco, tribal, psychedelic rock, synth pop, afro i brazilsku glazbu, sa svim vrstama elektronike. Zbog miješanja dotad nespojivih hipnotičkih zvukova sa svih strana svijeta, Danielea smatraju začetnikom eklektičnog i ezoteričnog stila zvanog Cosmic Disco.

image

System Olympia

Promo

Uz maestra Baldellija zasvirat će i System Olympia, talijanska producentica s adresom u Londonu, koja gradi zvučni svijet inspiriran erotskom literaturom, kasnim noćnim vožnjama i romantikom na plesnom podiju. Bezvremenski zvuk definiran sanjivim sintesajzerima, čvrstim bubnjevima i melodijama za uho voli podijeliti uz mješavinu boogieja, r‘n‘b-a, synth popa kao i puno vlastite neobjavljene glazbe. Nesvakidašnji glazbeni užitak u Petom Kupeu upotpunit će Pepi Jogarde.

image

Pepi Jogarde

Promo

Ako se ne možete strpjeti do subote, večeras vas dakle također čeka poslastica. Bizzo i Phat Phillie kao dobro poznati DJ team i dugogodišnji suradnici na gramofonima u drugom izdanju Vibe Zonea ugošćuju jednog od najzaposlenijih DJ-a londonskih hip-hop, r‘n‘b & bashment partyja: DJ Shorty Blessa, koji u svojim fenomenalnim setovima miješa classic RnB, Dancehall, Hip-hop & UK Sound.

image

Shorty Bless

Promo

Trio će ponuditi najbolje od žanrova kao što su classic & new hip-hop & r‘n‘b, jazzy hip-hop, afrobeats, dancehall, UK rap & amapiano. Ulaz do ponoći je slobodan, a nakon toga karte će biti moguće kupiti u klubu.

image

Bizzo

Promo

Ulaznice za ostale događaje u Petom Kupeu dostupne su putem poveznice: www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:10