Studio CIAO

Stan za četvero od 35 kvadrata

 

Stan od 35 četvornih metara koji možete vidjeti u nastavku pravi je dokaz da veličina nije toliko važna i da se čak i mali dom može doimati veliko, ako je dobro organiziran i uređen u skladu sa svojom veličinom. U moru odličnih projekata danas za vas izdvajamo stančić u Londonu koji su 2016. godine dizajnirali arhitekti iz studija CIAO.

Budući da je stan malih proporcija bilo je potrebno urediti ga na praktičan način kako bi bio prilagodljiv i jednako udoban za život jedne, kao i za život čak četiri osobe kada vlasniku u posjet dođu prijatelji ili članovi obitelji. To je ostvareno izgradnjom drvene platforme u glavnoj prostoriji na koju je smještena spavaća soba vlasnika.




Kako bi imao malo privatnosti u spavaćoj zoni od istog je materijala sagrađena i pregrada koja sa strane spavaće zone uvodi element polica u prostor, dok su s druge strane u pregradu ugrađeni radni stol i niša za televiziju. Pozadina je s obje strane obložena filcom koji dodatno zvučno izolira prostore.

via GIPHY


U platformu su ugrađene brojne duboke ladice koje predstavljaju prostor za odlaganje stvari, a sama struktura skriva još jedno iznenađenje. Naime, ispod radnog stola nalazi se cijeli bračni krevet na izvlačenje koji se, kada je pospremljen, nalazi ispod glavnog bračnog kreveta. Jednim se potezom soba pretvara u prostor u kojem mogu udobno spavati barem četiri osobe. U tom prostoru pažnju privlači i veliki zid prekriven crvenom opekom koja prostoriju odmah čini toplijom.

Glavna prostorija nema vrata već se jednostavno otvara u hodnik koji vodi prema kupaonici i kuhinji. Kupaonici se nalazi tik kraj spavaće sobe zatvara se kliznim vratima.

Kuhinja se nalazi na drugom kraju stana i njen je prostor opremljen brojnim ormarićima s dovoljno prostora za skladištenje osobnih predmeta vlasnika, izrađenim po mjeri i različitih dubina. U kuhinji se nalazi i drveni blagovaonski stol za druženje. Odlično riješen problem manjka prostora!

Izvor: Homedit

Foto: Franscesco Russo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:52