KREATIVNI TATA

Soba za klince tate Hrvoja u Zagrebu: Krevet na kat, stube, spremište, ormarić, stol... ima sve

 Obitelj Zidar
Osim vještina, potreban je dobar alat, ali i dobro društvo. Talentirani arhitekt i dizajner ima sve navedeno

Njegova peteročlana obitelj bavi se raznim hobijima, a ovo je samo jedan od njih. Iako je bilo poteškoća koje je tata Hrvoje lako svladao, klinci su se pritom zabavili, ali i nešto naučili

Hrvoja Zidara već smo upoznali preko nekih njegovih projekata jer riječ je o talentiranom dizajneru i arhitektu, a negdje između redova netko je zampamtio da je svojim klincima napravio sobu. I zaista jest. Ova peteročlana obitelj ima brojne zajedničke hobije, a jedan od njih je i izrada namješaja.

image
Tata Hrvoje Zidar
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar

Otkud vam smisao za izradu stvari, pitamo Hrvoja.

- Još kao klinci provodili smo ljeta kod bake i dide. Dida je bio zidar, pa je imao veliku radionicu punu raznih alata, a mi smo se uvijek motali po njoj i nije bilo dana kada nismo nešto novo napravili. Vještine su došle same od sebe. Danas moji klinci i ja sve radimo skupa, sve ih jako zanima. Puno se igramo i zabavljamo. Nadam se da će i oni tako steći iste vještine - priča nam Hrvoje, koji u sklopu svoje tvrke Zid-Arh radi na brojnim zanimljivim projektima, no ipak je malo toga što je posebnije od vlastitog doma. U ovoj dječjoj sobi sve su izradili sami.

image
Obitelj Zidar

- Svaki komad namještaja napravili smo sami. U sobi imamo krevet na kat s dodatnim ležajem, stube koje su ujedno i spremište te ormar. Napravili smo vješalice za klince i za odrasle. Nedavno smo napravili TV ormarić koji se na zanimljiv način pretvara u stol - kaže kreativni tata, a nas zanima otkud ta ideja.

image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar

- Supruga je s klincima po internetu tražila DIY krevetiće na kat. Kada su našli jedan koji im se sviđa, zajednički su došli ispred mene i rekli mi: ‘Tata, ako napraviš ovakav krevetić na kat, onda si frajer, a ako ga ne napraviš, onda si šonjo’. Nekako mi se čini da nisam baš imao izbora - smije se Hrvoje Zidar, a na naše uobičajeno pitanje je li u procesu izrade bilo i teškoća, odgovara da apsolutno jest.

image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar

- Dizajniranje je moja svakodnevnica, a uz dodatno iskustvo s izradom namještaja, cijeli taj proces tekao je nekako po inerciji. Apsolutno je bilo teškoća. Izrada custom made namještaja svodi se u biti na pronalaženje efikasnih rješenja u trenutku kada naiđete na problem. Ali, uz dobro društvo i s malo kreativnosti za svaki se problem nađe adekvatno rješenje - kaže.

image
TV ormarić, koji se na zanimljiv način pretvara u stol, jedan je od najnovijih projekata ove kreativne obitelji
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar
image
Obitelj Zidar

Koji dio klinci najviše vole, nespretno pitamo.

- Pa najviše se vole igrati vani u parkiću ili gnjaviti mamu i tatu, ha-ha. A nama je najdraže kad nas gnjave. Soba im je bila zanimljiva jako kratko i prihvatili su je zdravo za gotovo - smije se Hrvoje, a i mi se svi poistovjećujemo s ovom situacijom. Ionako je najbolji dio bila sama izrada sobe i proces njezina nastajanja.

- Osim malo vještine, morate imati dobar alat i dobro društvo. Bez dobrog društva, sve skupa nema smisla. Uključite striku, kumove, didu i baku, a što je najvažnije, i klince - zaključio je Hrvoje Zidar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:27