SHOPPING PATROLA

Zabava za djecu, a ujedno i spas za roditelje? Moguće je! Ovakvo uređenje sobe štedi kvadrate

 Shutterstock
Savjetujemo kako pronaći najbolji i najsigurniji krevet na kat s obzirom na dob djece, a otkrivamo i na što treba posebno paziti

Kad smo se useljevali u kuću, već je više-manje bila namještena, namijenjena šogorici koja se u međuvremenu udala i odselila u Dalmaciju. Nedostajao je tek pokoji komad namještaja, koje smo donijeli iz prijašnjeg stana, kasnije i radili neke elemente po mjeri, a kupili smo i nekoliko uređaja.

Tako nas je u dječjoj spavaćoj sobi dočekao krevet na izvlačenje, koji nam se uskoro pokazao dobrim rješenjem za naše dvije djevojčice. Budući da cure još ne provode toliko vremena u svojoj sobi, zasad sam zadovoljna takvim krevetom. Ipak, smatram to privremenim rješenjem jer za nekoliko godina planiram malu reorganizaciju, koju će popratiti i preuređenje gornjeg kata. Cure bih prebacila u našu spavaću sobu, koja je površinom nešto veća, a budući da je riječ o potkrovlju, pod najvećom kosinom postavila bih krevet na kat.

Bazni model koji se nudi na tržištu jednokatni je krevet najčešćih dimenzija 90x200 cm, ali zanimljiviji su mi modeli u obliku slova L. Osim što su atraktivniji, preostali se niži prostor može iskoristiti za skladištenje, druženje, a možda i za neki mini radni kutak u budućnosti. Postoje i modeli u kojima je gornji krevet manjih dimenzija, a donji veći ili je u prizemlju dvosjed koji se razvlači po potrebi.

Svakako treba voditi računa da krevet odgovara svim sigurnosnim propisima kako bi se smanjio rizik od ozljeda, a i izbor ljestava treba odgovarati dobi djeteta. Moguće su i stepenice sa skladišnim prostorom. Na tržištu se nude i modeli s toboganima, tunelima i tornjevima, no treba znati da ti elementi najčešće ne ulaze u cijenu, nego se dodatno kupuju, kao i madraci.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Odabirom kreveta standardnih dimenzija i kvalitetnog materijala dobiva se dugoročno rješenje, što znači da je tijekom godina potrebno mijenjati samo madrace. Na tržištu se nude i tematski kreveti na kat, s likovima iz crtića, u obliku dvorca ili kamiona, no treba znati da često ne dolaze u standardnim dimenzijama, pa treba posebno paziti prilikom kupnje madraca. Također, iako su zabavni, takvi bi kreveti djeci vrlo brzo mogli dosaditi.

LESNINA

Krevet na kat
Cijena: 2549,15 kn
Madrac za oba kreveta: 200x90 cm

Krevet na kat izrađen od masivnog drva bukve s poličarom. U cijenu su uključeni zaštitna ogradica, ljestve i rolana podnica.

www.xxxlesnina.hr

image
krevet lesnina
Screenshot
MALISANI.HR

Dječji krevet na kat Max 3
Cijena: 7726,50 kn (akcijska cijena)
Madrac za donji krevet: 200x120cm; za gornji: 200x80 cm

Okvir je izrađen od medijapana. U sklopu kreveta su ladice koje služe i kao stepenice te jedna veća ladica ispod donjeg kreveta.

www.malisani.hr

image
krevet malisani.hr
Screenshot
IKEA

Krevet na kat MYDAL
Cijena: 1499 kn
Madrac za oba kreveta: 200x90 cm

Okvir izrađen od punog drva s ljestvama koje se mogu postaviti na lijevu ili desnu stranu kreveta.

www.ikea.com

image
krevet ikea
Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 04:09