TOP INTERIJER

Prekrasan dvoetažni stan od 55 kvadrata u staroj drvenoj kući u predgrađu

 ALVHEM
Arhitekti su se odlučili malo poigrati sa zatečenim stanjem u stanu pa su umjesto klasičnog rasporeda odabrali jedan malo drugačiji

Poprilično stara i jednostavna drvena kuća u predgrađu ne zvuči ni malo glamurozno ili privlačno, ali kada arhitekti dobro znaju svoj posao onda se to doista može pretvoriti u nešto jedinstveno. To se dogodilo upravo u ovom švedskom dvoetažnom stanu od 55 metara četvorni.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Arhitekti su se odlučili malo poigrati sa zatečenim stanjem u stanu pa su umjesto klasičnog rasporeda odabrali jedan malo drugačiji koji je dao izrazito poseban karakter stanu. Naime, na prvoj etaži stana, smješteni su kuhinja i blagovaonica, jedna spavaća soba te kupaonica, a druga etaža je pretvorena u oazu gdje se smjestio udobni dnevni boravak koji se proteže na jednako tako privlačnu terasu u samom vrhu kuće.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Prvi etaža uređena je u uobičajenom skandi stilu, blage i tople boje, prirodni materijali te fokus na dotok prirodnog svjetla čine jednu smirujuću atmosferu u prostoru. Jednostavnost i funkcionalnost i u ovom slučaju se se pokazale kao dobitna kombinacija.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Ipak druga etaže, iako je uređena u sličnom stilu, s naglaskom na identičnu atmosferu donosi kako vizualno tako i iskustveno puno veću dozu opuštenosti i blage razigranosti zahvaljujući pomnom odabiru detalja u nešto veselijim bojama. Osim toga zatečeno stane i sama činjenica da je druga etaža smještena u potkrovlju kuće dodatno je zanimljivo zbog kosih stropova i drvenih greda koji daju poseban šarm.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 05:13