OSCAR ZA DIZAJN

Ovo je najljepše uređen dnevni boravak na svijetu

 /SHUTTERSTOCK

Knjiga „By Design: The World’s Best Contemporary Interior Designers“ nazvana je Oscarom u svijetu dizajna jer slavi najveće svjetske dizajnere interijera, a između ostalog, prikazuje i najbolje uređene dnevne boravke. Prvo Mjesto je zauzela prava poslastica u uređenju stanova – dnevni boravak koji očarava svojom pojavom, kako piše Homes and Garden.

Privatna rezidencija s najljepšim dnevnim boravkom na svijetu nalazi se u Londonu, u luksuznom kompleksu Floral Garden. Penthaus ima oko 460 kvadrata, a srce ovog doma je prostor dnevnog boravka.

Ovaj razigrani, ali i elegantan prostor djelo je londonskog studija za dizajn interijera Ashby. Dinamične i jarke, ali u nekom dijelovima i pastelne boje daju specifičnu ljepotu ovoj prostoriji.

Naslanjaju se jedna na drugu i pretaču donoseći duh Južne Afrike u centar Londona. Naslonjač s floralnim motivima sjajno se kombinira s drvenom policom na kojoj su slike nježnih tonova. Prirodne boje stvaraju savršen kontrast jarkoj žutoj i modroj. Tu je i tepih u bojama duge koji upotpunjuje cijelu priču i harmonično se uklapa u ovu mješavinu nijansi i oblika.

Najljepši dnevni boravak na svijetu jednostavno na idealan način spaja moderno i ugodno.

Posebnu notu svemu daju odabrana umjetnička djela, skulpture te slike cijenjenih umjetnika. Svaki detalj je dobro promišljen i besprijekorno nijansiran u odnosu na ostatak – od stolića za kavu do modernističke plave fotelje.

Filozofija ovog dizajna je idealan spoj antikviteta i modernog namještaja, a rezultat je savršena inspiracija za uređenje doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 18:34