Moj omiljeni kutak..

Omiljeno mjesto u zagrebačkom domu arhitektice Boške Bahtijarević vlasnice concept storea Tvoje

 Marko Miščević/CROPIX
Dnevni boravak i kultna fotelja koju su “starci” kupili umjesto automobila

Ovaj mjesec za arhitekticu Bošku Bahtijarević, vlasnicu popularnog zagrebačkog concept storea Tvoje, prilično je aktivan, puno je posla oko dekoracija za božićne domjenke, izrade adventskih vijenaca, buketa i drugog. Na naše pitanje koje joj je omiljeno mjesto u domu, bez puno razmišljanja je prvo iskreno odgovorila:

- Krevet, znam biti baš umorna - rekla je.

Ipak, od nekoliko dragih kutaka u njenom prekrasnom domu, odabrala je na kraju onaj u kojem se nalazi jedna posebna uspomena, vintage fotelja koju su kupili njezini roditelji arhitekti Borjanka i Ivan Crnković.

- Fotelja je stara 55 godina. Moji starci kupili su je u Bologni umjesto automobila. Naslijedila sam ju od tate, još mi nekad zamiriši na njega. Proizveo ju je Knoll, a sad bi to bilo iz Vitre, i dizajn je Charlesa i Raya Eamesa iz 1956. godine. Nalazi se u stanu kod stola koji ima keramičku ploču s radom Nine Atević Murtić, i gleda prema televizoru - opisala je Boška.

Drugi razlog zašto joj je ovo vrlo draga pozicija je taj što se nalazi uz palmu, stablo banane visoko više od dva metra (na našoj fotografiji vide se njeni mesnati listovi).

- Baš mi se, eto, sviđa sjediti pod palmom - smije se ona.

Iza fotelje na zidu nalaze se dvije grafike Miroslava Šuteja, blagovaonski stol te lampe Alvara Altoa. Kod njenih je nogu buket u Boškinom već prepoznatljivom stilu, a na stolu adventski vijenac.

- Taj sam adventski aranžman napravila za sebe. To je staklena kutija Madam Stoltz s četiri stalka za svijeće, koju sam dekorirala biljem - kaže.

Badnjak i Božić će, dodaje, provesti u društvu dragih ljudi, a malo ju žalosti što ove godine neće biti dana za spajanje u produljeni vikend.​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:09