Božićna šuma

Omiljeni božićni kutak Saše Žerajića, vlasnika popularnog Program bara u Martićevoj ulici

Saša Žerajić, vlasnik Program bara

 IVANA NOBILO/CROPIX
Čarobna božićna šuma s borovim granama i sovama, pticama i vjevericama

Prvi je korak bio odlazak kod roditelja, gdje sam u dvorištu pronašao velike grane koje su poslužile kao osnova na koju smo nadogradili grane jele, bora, smreke i čempresa, kaže Saša

Omiljeni božićni kutak Saše Žerajića, vlasnika popularnog okupljališta Program bar u Martićevoj ulici u Zagrebu, nalazi se baš na tome mjestu. Neobično je uređen, nije ono što bi se nazvalo božićnom klasikom.

image

Saša Žerajić, vlasnik Program bara

IVANA NOBILO/CROPIX

”U Programu općenito njegujemo eklektičan stil uređenja. Svašta se tu može naći, od baršuna, goblena, kraljevskog ugođaja pa do stolaca koji vise sa stropa, skela i crteža na zidovima. Trudimo se i Božić učiniti drugačijim. Ove godine inspiracija je bila čarobna šuma u kojoj među borovim granama žive sove, ptice i vjeverice čija srca u hladnim zimskim noćima grije mnoštvo božićnih lampica. Ta šuma koja živi iznad glava naših gostiju daje im osjećaj utočišta i ušuškanosti”, opisuje Saša.

I nastavlja: “Nakon što smo oblikovali ideju takve šume, prvi korak je bio odlazak kod roditelja, gdje sam u dvorištu pronašao velike grane koje su poslužile kao osnova na koju smo nadogradili grane jele, bora, smreke i čempresa. Među to granje i lišće uselili smo šumske plodove i životinje koje smo nabavili s nekoliko različitih mjesta, pa je bilo pravo umijeće sve ih okupiti u jednu priču”.

Za slaganje im je trebalo nekoliko sati, do tri ujutro. Božićni ugođaj, kaže Saša, može se ostvariti na različite načine, ne samo uobičajeno s božićnom zvijezdom, jelkom, kuglicama, lampicama...

Bar je otvorio prije šest godina, kao rezultat dugogodišnjeg sanjarenja.

”Danas je to prostor u kojemu se svaki dan sa svojim zaposlenicima trudim iznova usrećiti goste i uistinu ih ugostiti, dopustiti im da se tu osjećaju dobro i opušteno. Sretan sam što su prepoznali volju, vrijeme i energiju koje posvećujem njima i prostoru u koji dolaze. Ovogodišnji božićni kutak spaja čudesnost s prirodom, kojoj se uvijek trebamo vraćati, a, evo, u Programu se možemo također na neki način spojiti s njom. Naše goste je uređenje jako razveselilo i to mi je uistinu drago jer je njihovo zadovoljstvo motivacija za nadolazeća uređenja”, objašnjava Saša zašto mu je baš ovo mjesto omiljeni kutak.

Na Badnjak će raditi skraćeno i nazdraviti s gostima čašom prosecca.

”Provest ću blagdane sa svojim najmilijima, pa se vidimo opet 26. prosinca na kavi u čarobnoj šumi”, kaže nam na rastanku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 18:18