Moj omiljeni kutak..

Omiljeni kutak Damjana Gebera, direktora agencije Brigada u stanu na zagrebačkoj Trešnjevci

 IVANA NOBILO/CROPIX
Na kraju radnog dana, direktor kreativne agencije Brigada, Damjana Gebera ovdje volim pripremti comfort food

Kuhinja nije ugradbena, svi su elementi na kotačima, tako da se po potrebi može očistiti iza njih. Svi gornji elementi su otvoreni, a postavljena je i spiro ventilacijska cijev.

Što si lijepo skuhao, pitam Damjana Gebera.

- Svoj omiljeni comfort food nakon kraja radnog dana. Paštu s domaćom šalšom i maslinama - odgovara direktor kreativne agencije Brigada kojeg smo posjetili u njegovu omiljenom kutku - kuhinji u stanu na zagrebačkoj Trešnjevci.

Bilo je najvažnije da je funkcionalna.

- Volim kuhati. Dizajnirao sam kuhinju da bude poluprofesionalna, visinom mi je prilagođena, a radna površina je mramor koji, kao neki twist, ima gotovo nevidljiv kanalić na rubovima što zaustavlja moguće curenje - otkriva Damjan Geber.

Kuhinja nije ugradbena, svi su elementi na kotačima, tako da se po potrebi može očistiti iza njih. Hladnjak je u niši i on ima dva kotačića, Damjan mi objašnjava da ih zapravo imaju svi frižideri. Perilica je samostojeća. Pećnica tvrtke Smeg s pet velikih vatri također je samostojeća, a za nju kaže da je praktičnija od one sa šest. Dosta elemenata je otvoreno, odnosno ukinuo je gornje zatvorene elemente, te ih je nakon promišljanja o korištenju kuhinje napunio tako da mu sve bude nadohvat ruke. Na mjestu za čaše drži samo one koje se koriste, ne nakuplja ono što nije nužno...

Otkud ljubav prema kuhanju?

- Živio sam dio djetinjstva u Italiji; s prijateljima bih nakon škole oko 13 sati išao kući i kuhali bismo nešto za ručak, učio bih ja od njih, oni od mene... - kaže.

Kada je preuređivao stan, kuhinju koja je bila odvojena od boravka povezao je rušenjem zida, a sve je velikom kliznom stijenom spojeno s balkonom, te čini jednu zonu.

- Važno je bilo i pitanje nape, koja mi se nije uklapala u linearni raspored elemenata, pa sam postavio jaku ventilacijsku spiro cijev po cijeloj dužini. Ona vodi zrak na izlaz u drugom dijelu stana - objašnjava Damjan Geber.

U kuhinji je i manja kuhinja njegova sina, slična velikoj, što je simpatičan detalj. Na jednom zidu u ostavi, koja se nastavlja na kuhinju, vise tave koje se koriste - praktično i vizualno zanimljivo rješenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:15