Moj omiljeni kutak..

Omiljeni kutak arhitektice Ive Pauzar u novom uredu u zagrebačkoj Ilici

Arhitektica Iva Pauzar
 Marko Miščević/CROPIX
Arhitektica Iva Pauzar nedavno se uselila u svoj novi ured u Ilici 105 u Zagrebu, gdje se sada nalazi njezin STUDIOPI

Ubrzo je ovdje uredila i svoj omiljeni kutak, u kojem, doduše, najviše uživa Mutt, njezina patuljasta jazavčarka stara šest godina. Ovo se lijepo mjesto nalazi uz prozor koji gleda na ulicu i užurbani grad, u uredu koji ima 105 kvadrata i koji dijeli s poznatim studiom Boir. Ujedno je to prostor za ostvarivanje radova s drugim suradnicima, koji ga također mogu koristiti.

- Gospodična Mutt tu uglavnom leži i spava dok ja radim - smije se Iva Pauzar, kojoj njezina jazavčarka nije prepustila fotelju ni za ovo snimanje, pa se arhitektica naslonila na naslon.

image
Arhitektica Iva Pauzar
Marko Miščević/CROPIX

Gospodična Mutt tu uglavnom leži i spava dok ja radim

Stolica od ratana dizajn je nizozemskog dizajnera Pieta Heina Eeka te je iz limitirane IKEA-ine kolekcije Industriell. Osobno joj je jako draga i udobna je te je svašta prošla u njezinu radnom procesu. Iza je veliko slikarsko platno od lana u zemljanoj boji.

- Dijelim prostor sa studijom Boir, koji je nedavno imao odličnu izložbu na Dolcu. Sve plohe u uredu služe nam kao ‘platna’ za stavljanje radnih zadataka, inspiracije tijekom priprema projekta. Atmosferu u uredu stvaramo ovisno o tome kako u nekom trenutku koristimo prostor - kaže arhitektica.

U tom su dijelu ureda i veći komad drva koji je ostao od jednog projekta te lampa Frama, koju su dizajnirali prijatelji iz studia Regular Company. Tu su i uzorci materijala, rasuti po cijelom uredu, te časopisi koje Iva obožava. Najdraži joj je, kako kaže, Ark Journal. Prozor uz kutak krase i posebne zavjese od materijala “Tayvek”.

- Na ovo mjesto povremeno sjednem i malo se odmorim ako trebam pauzu ili mi se prispava kad dugo radim. Ovdje i mozgam, popijem kavu, sve što mi je potrebno kad se maknem iz radnog moda - opisuje Iva.

STUDIOPI je prije svega multidisciplinaran ured koji se bavi arhitekturom, interijerima i produkt dizajnom te potpisuje nekoliko obiteljskih kuća i viđenih interijera kao što je onaj tvrtke Barrage u Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 14:20