Moj omiljeni kutak..

Omiljeni kutak arhitektice Eve Cotman u zagrebačkom Trnju je ova soba jer je “puni energijom”

Obožavam sliku Deana Kljuna u našoj sobi za sastanke

 Ivana Nobilo/CROPIX
Ovaj prostor izabrala je, kaže, jer “puni energijom”, najviše zbog slike slikara i kipara Deana Kljuna

Iako imam svoju radnu sobu u uredu, obožavam ovaj prostor zato što spaja individualnost i zajedništvo, kaže Eva Cotman, arhitektica koju smo snimili u sobi za sastanke tvrtke Lotus Group u zagrebačkom Trnju.

- Soba za sastanke spaja nekoliko elemenata, beton koji je “materia prima” gotovo svih projekata na kojima radimo, bijeli stol kao baza te energična slika akademskog slikara Deana Kljuna kao element koji stvara dinamiku i pozitivu u ponekad napornim sastancima. Imamo nekoliko njegovih slika i povremeno ih rotiramo u uredu - opisuje Eva Cotman i dodaje da ovdje voli raditi na svom laptopu i kad nikoga nema jer nema mnogo stvari koje bi opterećivale misli ili odvlačile pažnju.

Tu je i mali televizor iz prošlog vremena koji je koristila baka Maje Bručić, Evine prijateljice, kolegice i poslovne partnerice. Prošle godine uselili su se u novi ured veličine oko 400 kvadrata koji su uredili tako da svi suradnici mogu u otvorenom prostoru lakše dijeliti svoje znanje i iskustva te timski raditi na aktualnim projektima. Eva Cotman suvlasnica je Merx Architecturea te s Majom Bručić vodi arhitektonski ured Lad 1 studio, pod zajedničkim imenom brenda Lotus Group s kojim rade na brojnim projektima rezidencijalne, javne i turističke namjene. Trenutačno rade na velikom projektu Petram resort koji se gradnji. Prijašnji projekti bili su i The One Beograd, dječji vrtić Budinščina, Vlushka distric, Valens Residense... Eva Cotman arhitekturu je diplomirala u Zagrebu 2007. godine, kada je osvojila i rektorovu nagradu za najbolji projekt u području arhitekture i urbanizma. Nakon toga se odselila u Barcelonu gdje je radila s uglednim arhitektonskim uredima, što ju je usmjerilo prema onome što je danas njezin izričaj - senzibilna i održiva gradnja uz suvremene arhitektonske i dizajnerske dodire. Najdraži trenutak u radnom danu joj je onaj, kako kaže, kada završi službeno radno vrijeme pa u tišini još šalju posljednje mailovi ili uz Maju imaju brainstorming za sljedeće korake i buduće radne pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:47