Dom tročlane obitelji

Nježne i svijetle nijanse za suprugu, a odvažne i tamne za supruga... Vodimo vas u stan u Vodicama

 SAŠA BURIĆ/CROPIX
Dom tročlane obitelji projektirao je arhitektonski studio SIA plus. Površina mu je 100 četvornih metara

Vodice su jedno od poznatijih hrvatskih turističkih središta. Dok su drugi još sanjali o brojnim posjetima turista, Vodice su već uživale status jedne od najpoželjnijih destinacija na našoj obali. Ovom malom mjestu prepunom živosti stalno raste popularnost pa nije neobično da to "prati" i gradnja stambenih građevina. Stoga nam nikad ne nedostaje zanimljivih interijera u Vodicama, koje možemo posjetiti. Ovaj put nas je dizajnerica Daniela Perica iz DP Interijera pozvala u nedavno dovršen dom mlade tročlane obitelji, koji se nalazi u stambenoj zgradi s tri stana koju je projektirao arhitektonski studio SIA plus.

image
SAŠA BURIĆ/CROPIX
image
SAŠA BURIĆ/CROPIX
image
SAŠA BURIĆ/CROPIX

Pogled na bazen

- Kuća se sastoji od tri velika stana, a ovaj u prizemlju prostire se na 100 četvornih metara i jedini ima vrt i bazen. Veliko olakšanje je bilo da smo na projektu bili od samog početka, što je omogućilo da se provedu sve naše ideje - od postavljanja kabela za svjetla na mjestima gdje to nije bilo ucrtano u projektu, preko probijanja niša za kozmetiku i šampone u tuš-kadi, do postavljanja kabela za TV u stropu, lijepljenja tapeta, dekorativne tehnike na kaminu i zidu iza kauča - objašnjava Daniela.

Daniela nam otkriva kako je osnovna ideja pri uređenju bila da prostor izgleda luksuzno i moderno. "Ženski" dio trebao je biti nježan i ispunjen svijetlim nijansama, dok je "muški" dio taman i upotpunjen s puno LED rasvjete. Čitavo uređenje prostora trajalo je nekoliko mjeseci, a najviše je vremena zapravo otišlo na grube radove poput postavljanja pločica, vinila, gletanje...

image
SAŠA BURIĆ/CROPIX
image
SAŠA BURIĆ/CROPIX
image
SAŠA BURIĆ/CROPIX

Prostor se sastoji od velikog dnevnog boravka koji je spojen s kuhinjom i blagovaonicom, dvije spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama i jedne kupaonice za goste. Tople nijanse bež boje u kombinaciji s drvenim detaljima u svijetloj boji oblikuju ugodan prostor s izrazito pozitivnom atmosferom. Otvoreni prostor razdvojen je po zonama, u kojima je moguće udobno se izležavati na prostranom kauču ispred televizora, blagovati ili raditi za velikim blagovaonskim stolom te kuhati ili se pak družiti za kuhinjskim otokom, i to sve s pogledom na plavetnilo bazena i umirujuću atmosferu pripadajućeg vrta.

image
SAŠA BURIĆ/CROPIX
image
SAŠA BURIĆ/CROPIX
image
SAŠA BURIĆ/CROPIX

Suprotnosti

Većina namještaja u stanu rađena je po mjeri, što su radili stolari iz DP Interijera. Kuhinja je izrađena od mat materijala koji ima zaštitu od mrlja. Kao radna ploča korišten je kvarc, što je omogućilo da se postavi podgradni inoks sudoper zlatne boje, kao i ploča za kuhanje s integriranom kuhinjskom napom.

Kroz cijelu kuću postavljeno je podno grijanje, dok je kamin ukrašen dekorativnom tehnikom zvanom "Sahara". Preostali namještaj kupljen je preko internetskih stranica. Prostor je prepun različite rasvjete koja je kupljena u specijaliziranim prodavaonicama i u online trgovinama. Tapete potpisuje Magis wall, a slike su poklon prijatelja iz Švedske.

image
SAŠA BURIĆ/CROPIX
image
SAŠA BURIĆ/CROPIX

- Dvije spavaće sobe potpuna su suprotnost, jednako kao i pripadajuće kupaonice. Jedna soba je u istim blagim nijansama kao i dnevni boravak, dok je druga u nešto mračnijim tonovima. Kupaonice su također oprečne pa je tako jedna obložena bijelim mramorom u kombinaciji sa zanimljivim plavim pločicama španjolske proizvodnje i obogaćena zlatnim detaljima (sanitarije, rasvjeta), dok je kupaonica u drugoj sobi potpuno tamna. Crne i sive terrazzo pločice nalaze se na podu, tamnosive pločice koje su imitacija betona na zidu, a sve je zaokruženo crnim sanitarijama. Ispod umivaonika je postavljen kvarc. Gostinjski nužnik je zanimljiv zbog zrcala od poda do stropa, kao i ugradbenih LED traka koje ga prate, a ponajviše zbog crnog samostojećeg umivaonika. U tako malu kvadraturu od samo tri četvorna metra uspjeli smo u ormar smjestiti perilicu i sušilicu za rublje - opisuje dizajnerica.

image
SAŠA BURIĆ/CROPIX
image
SAŠA BURIĆ/CROPIX

Posvećenost svakom detalju poput zlatnih ručkica, besprijekorno izrađenih drvenih obloga za zidove, tapeta, umjetnina i pomno odabranih materijala kreira prisnu atmosferu koja je ujedno i obiteljska, a istovremeno zrači luksuzom koji je i bio lajtmotiv cijelog projekta uređenja. q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. ožujak 2024 22:51