ŠARMANTAN DOM

Fantastična modernizacija kuće koja će vas oduševiti

 Eugeni Pons
Što kažete na ovu besprijekorno uređenu kuću u srcu Španjolske?

Danas vas vodimo u kuću sagrađenu 1970. godine, smještenu u mirnom predgrađu Barcelonečije (pre)uređenje potpisuje poznati španjolski dizajner interijera Tomàs López. Kako bi ovu, dotad zastarjelu kuću učinio modernim i ugodnim mjestom za život, pokušao je uskladiti i dodatno naglasiti već postojeće originalne elemente u prostoru, kako u interijeru, tako i eksterijeru. U tome je itekako uspio!

Na fasadi je napravljeno tek nekoliko sitnih preinaka te je ona na taj način potpuno zadržala svoju osobnost koju je imala prije renovacije. Iznutra je izvršena reorganizacija prostora tako da je kuhinja postala središte obiteljskih okupljanja, a dizajnerski utjecaj dovršava modernizaciju.

Originalni tlocrt kuće nije se mijenjao, ali je zato interijer obnovljen gotovo iz temelja. Stil kojim se dizajner vodio pri uređenju prostora zapravo je, mogli bismo reći, određena kombinacija suvremenog stila s modernim elementima. Osim toga, zahvaljujući svijetlim bojama i rasporedom namještaja ova je kuća postala vizualno otvorenija te privlačnija. U nastavku pogledajte kako danas izgleda ova predivno uređena obiteljska kuća s karakterom.

Sve fotografije renovirane kuće pogledajte u galeriji.

Izvor: Arquitectura y Diseno

Foto: Eugeni Pons

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 12:53