SAVJETI PROFESIONALKE

Zidna galerija - umjetnički detalj koji svaku sobu čini posebnom

Ako postoji jedan element dizajna koji će u kratkom vremenu stvoriti stil u vašem domu i promijeniti čitavi interijer, onda je to zidna galerija. Australska ilustratorica Kerrie Hess podijelila je svoje tajne za uspješno kreiranje najzanimljivijih galerija za vaš stambeni prostor

- Sjajan način da uokvirite svoje omiljene grafike i umjetnička djela, stvarajući galeriju, pretvorit će bezlični zid u komadić ljepote - tvrdi ilustratorica Kerrie Hess iz Australije koja je svoj hobi pretvorila u biznis. Naime, njezini kreativni crteži, slike i ostala umjetnička djela ukrašavaju domove diljem svijeta.

1. Eksperimentirajte s bojama

- Kad stilizirate zidnu galeriju, vodite računa o bojama koje prevladavaju u vašem domu. Ako vaš stan odiše klasičnim stilom, odaberite umjetnička djela koja se neprimjetno uklapaju u takvu estetiku - savjetuje Kessie. koja dodaje da je kod postavljanja zidne galerije jako važno eksperimentirati s bojama i različitim nijansama.

2. Kombinirajte teksture i detalje

- Želite li svom zidu podariti više dimenzija, pokušajte pomiješati različite teksture postojeće galerije. Bilo da se radi o zajedničkim slikama krajolika i portreta ili možda o prikazivanju mnoštva stilova kao što su otisci u boji vode, stari filmski plakat ili fotografija krajolika, dajte mašti na volju - predlaže ilustratorica te naglašava važnost kombiniranja.

- Kombinacija detalja i boja u sličnim tonovima najjednostavniji je način za privlačenje pažnje u interijeru i početak razgovora s gostima - dodaje Kessie.

3. Rješenje je u okvirima

Osim odabira odgovarajućih slika za zidnu galeriju, jednako je važan i okvir koji može potpuno preobraziti interijer.

- Ako je vaše umjetničko djelo sasvimjednostavno, dašak posebnosti dat ćete mu odabirom upečatljivog okvira - savjetuje Kessie i dodaje da u odabiru okvira vrlo veliku ulogu igra uređenje prostora gdje se zidna galerija nalazi.

I ne samo to, zidna galerija vizualno će povećati svaku manju prostoriju i stvoriti iluziju da je vaš strop mnogo viši nego što stvarno jest. Zato je odličan trik za prostorije manje kvadrature - jednosobne stanove, garsonijere ili skučene interijere.

Izvor: Home Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 12:33