sve što vas zanima, a niste znali

Zajednica dizajnera interijera vodi vas nizom radionica u svijet ugodnih interijera. Imamo detaljan popis svih online druženja i tema!

Haefele Adriatic Designbook de, Zajednica dizajnera interijera

 Press
Znate li kako dizajn interijera utječe na naše raspoloženje, produktivnost, opuštanje te kvalitetu života i rada? Saznajte o tome na online edukacijama o inovativnim rješenjima za uređenje stambenih i poslovnih prostora

U svijetu su svjesni činjenice koliko dizajn stambenog i radnog prostora utječe na naše raspoloženje, produktivnost, opuštanje te kvalitetu života i rada općenito. Isto se odnosi i na prostore u kojima tek povremeno boravimo, u hotelima, restoranima, kafićima, dućanima, različitim javnim prostorima. Dizajn interijera i eksterijera svih tih prostora komunicira s nama, bilo da smo mi toga svjesni ili ne. Najugodniji su, na primjer, interijeri s obiljem dnevne svjetlosti, zelenila koje nas podsjeća na šetnju prirodom, opuštajućih zvukova, svježeg zraka, boja i mirisa koji nas oslobađaju stresa ili razbuđuju (ovisno o funkciji prostorije i našim potrebama), materijala koji su dobri za nas i naš planet... Sve navedeno (i još puno toga) dio je kvalitetno dizajniranoga interijera ili, drugim riječima, kvalitetan dizajn interijera plod je znanja o širokom spektru područja.

image

Haefele Adriatic Designbook de, Zajednica dizajnera interijera, ZADIN

Press

Iz navedenoga je razloga Zajednica dizajnera interijera, profesionalno udruženje koje okuplja dizajnere interijera, dekoratere, stiliste, arhitekte, krajobrazne arhitekte, dizajnere vrtova i ostale zaljubljenike u dizajn, odlučila u lipnju i srpnju organizirati niz online edukacija kako bi svoje članove (ali i širu javnost) informirala o različitim inovativnim rješenjima za uređenje stambenih i poslovnih prostora, ali i o načinima unapređenja poslovanja. Svi zainteresirani mogu na web-platformi ZADIN.eu saznati više o tome kako se prijaviti na edukaciju koja ih zanima. Očekuju vas informacije o dizajnerskim trendovima te savjeti stručnjaka.

Prva u nizu edukacija bila je ona o ZINTRA akustičnim rješenjima, odnosno o tajni savršenog (pri)zvuka u prostoru, u suradnji s tvrtkom Iverpan. Predavač Mladen Jambrović prisutnima je objasnio kako u interijer implementirati zvučnu izolaciju koja prostor čini ugodnijim za boravak, a dizajn prostora atraktivnijim te ekološki prihvatljivijim jer su paneli izrađeni od recikliranih plastičnih boca i sličnih materijala.

image

Zintra box beam, Iverpan, Zajednica dizajnera interijera

Press

Tema sljedećeg predavanja, održanog u suradnji s tvrtkom Häfele, bila je LED rasvjeta kao funkcionalan i emocionalan element u dizajnu interijera. Predavač Dalibor Pavlović prisutnima je govorio o osnovama planiranja rasvjete u interijeru i razumijevanju zahtjeva svjetlosnog efekta te objasnio osnovne pojmove i tipove rasvjete (opća, funkcionalna te naglasna rasvjeta). Naglasio je i dodatnu vrijednost rasvjete u namještaju i interijeru te kako jednostavno planirati LED rasvjetu u pokućstvu korištenjem LOOX asortimana.

image

Haefele Designbook de

Press

Sljedeća online edukacija Zajednice dizajnera interijera održat će se 25. lipnja u 10 sati, u suradnji s tvrtkom Velux. Tema su rješenja za kose i ravne krovove koja osiguravaju više prirodne svjetlosti, vizualno povećanje prostora i bezvremenski izgled. Na početku ovog članka naveli smo da je prirodna svjetlost među ključnim elementima u dizajnu ugodnih prostora. Arhitekt Tomislav Fabek prisutne će informirati o sustavima za ugradnju dvaju ili više krovnih prozora i karakteristikama pojedinih rješenja te o smjernicama za projektiranje i primjerima iz prakse.

Predavačica Nataša Kelšin održat će 10. srpnja u 10 sati, u suradnji s tvrtkom FEK‘s Bedding, edukacija o lanu kao prirodnom i luksuznom materijalu. Korištenjem tog materijala u proizvodnji posteljine, ručnika i tapeciranje namještaja važno je svima koji žele živjeti (i spavati) zdravije. Spomenimo i to da je lan prirodni materijal koji je na glasu kao jedan od ekološki najprihvatljivijih u održivom dekoriranju interijera te modi.

Finalna edukacija Zajednice u ovom proljetnom/ljetnom ciklusu počinje 17. srpnja u 10 sati. Tada će Dalibor Pavlović govoriti o dekorativnim i funkcionalnim rješenjima za opremanje kuhinje, ponudit će savjete za planiranje kuhinje te dati uvid u dekorativni asortiman i funkcionalna rješenja iz kuhinjskog segmenta Häfele okova.

Među online edukacijama za unaprjeđenje poslovanja navedimo "Uvod u digitalni marketing - primjere iz prakse" (Andrej Tonković, Arbona). Prisutni su početkom lipnja saznali zašto je isplativo ulagati u digitalni marketing, kako pripremiti web za digitalni marketing, kako izraditi oglas ili videooglas za društvene mreže, kako dosegnuti svoju publiku te kako funkcionira online oglašavanje.

image

Zintra box beam, Iverpan, Zajednica dizajnera interijera

Press

Edukaciju "Prilike za (su)financiranje vaših poslovnih ulaganja - fondovi EU" vodit će 4. srpnja Monika Kordić iz CORDION Consultancyja s početkom u 14 sati. Saznajte više o potporama za internacionalizaciju i širenje tržišta, inovacijama novoosnovanih poduzeća i obrta, dokazivanju inovativnog koncepta, potporama za uvođenje standarda, podršci za uključivanje u lance vrijednosti...

Zaključno, valja napomenuti da u Hrvatskoj djeluje sve više dizajnera interijera jer su klijenti prepoznali važnost angažiranja profesionalaca pri uređenju stambenog ili poslovnog prostora. Ako, na primjer, želite da mali prostor izgleda veći i bude multifunkcionalan, stručnjak će vam ponuditi optimalni dizajn, raspored namještaja i rasvjete te shemu boja koja je u skladu s veličinom prostora i psihologijom boja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 16:41