Na više od 200 stranica

Ljetni broj magazina D&D - Dom i Dizajn je u prodaji! Tema broja: male kuće u Hrvatskoj (savjeti i iskustva vlasnika)

 Neja Markičević/Cropix i Rajan Milošević

Novi, ljetni broj najčitanijeg magazina o arhitekturi i dizajnu u Hrvatskoj, D&D - Dom i Dizajn, na kioscima je od 20. lipnja! Bez obzira na to hoćete li u omiljenom štivu uživati u miru vlastitog doma ili ga listati na plaži, na više od 200 stranica pronaći ćete brojne zanimljive i inspirativne teme. Među njima posebno ističemo veliki specijal o najljepšim malim kućama u Hrvatskoj. Posjetili smo njihove vlasnike, koji su nam ispričali sve o tome kako su ih gradili i opremali, što može biti vrlo korisno ako i sami sanjate o preseljenju ili barem zasluženom odmoru u vlastitom malom raju.

Mnogima će posebno zanimljiva biti tema o ženama u građevini, i to ne onima u uredu, nego u prašini stvarnih gradilišta. One upravljaju dizalicom, voze kamion, štemaju zidove, postavljaju pločice, gletaju, bruse, stružu, postavljaju električne i vodovodne instalacije... I to jednako dobro, a ponekad i bolje od muškaraca. Naime, prošle je godine u Hrvatskoj u građevinarstvu bilo zaposleno 10.845 žena, što je 10,22 posto od ukupnog broja zaposlenih u toj grani gospodarstva. Ova velika tema naš je doprinos njihovoj vidljivosti te se nadamo da će ohrabriti i druge žene koje maštaju o tom tipu zanimanja da se odvaže - unatoč i usprkos predrasudama.

image

Kate iz Prugova kod Splita jedina je žena koja radi na građevinskoj dizalici u Hrvatskoj, a upravo je zato i dobila nadimak Katica Dizalica

Saša Burić/Cropix
image

Katarina je mlada cura koja vozi kamion za radove na gradilištima

Berislava Picek/Cropix

Topli dani koji su pred nama mame na boravak na otvorenom, a ako imate vlastito dvorište ili vrt, imate priliku uživati u brojnim blagodatima. Mi vam donosimo zanimljivu temu o tome kako pametnim rješenjima, funkcionalnim dizajnom i dobro promišljenim sadržajem možete osigurati provođenje većine svog slobodnog vremena, ali i obavljanja niza kućanskih poslova u svom vrtu ili dvorištu, na svježem zraku i uz cvrkut ptica.

image
Von Einsiedel, Andreas/Living4media

No ako se želite samo dobro zabaviti na otvorenom i pritom napraviti party sa stilom, vrijedi uložiti i u detalje. Pronašli smo one najljepše iz domaćih trgovina, koji će odlično poslužiti bilo da planirate fino okupljanje uz koktele ili za druženje na plaži, uz bazen, na terasi ili u vrtu.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 14:02