DRAGI PREDMETI S PRIČOM

Top 5 najdražih stvari dizajnerice Igrajne Vargek iz brenda Iggy

“Veliki sam gurman, pa već nekoliko godina skupljam posebne tanjure. Imam zaista fantastičnu kolekciju.”

Proljeće je uvijek aktivno u radionici hrvatskog brenda Iggy jer se priprema proljetno/ljetna kolekcija. Osnivačica brenda, Igrajna Vargek, otkriva kako svakodnevno radi na prepoznatljivim haljinicama za sve prigode, a već je odradila nekoliko lijepih projekata na teme vjenčanja i mature koje, ističe, uvijek napravi punim srcem.

- Iggy već nekoliko godina posluje isključivo online, imam i mali showroom u Vlaškoj 78 (Zagreb) koji više služi za preuzimanje naručene robe ili eventualno dogovor sa mnom ili, pak, probu nekih stvari- kaže Igrajna koju smo zamolili da nam iz svog privatnog doma izdvoji top 5 najdražih stvari. Ističe, većina stvari iza sebe ima priču. Ili su s nekog putovanja, sajma antikviteta, darovi od drage osobe ili, pak, obiteljsko nasljeđe. Njezin rad pratite na Facebooku @Iggystore i Instagramu @igrajna_iggy.

Napomena: na fotografiji je Igrajna sa psom Bibom, švicarskom ovčarkom starom godinu i tri mjeseca.

1. Stolac rađen za meni najomiljeniji hotel u Zagrebu, Esplanadu. Dala sam mu svoj “touch” i presvukla originalnu bordo presvlaku u fuksija roza kožu.

2. Mali Sonyjev televizor koji, ako me sjećanje dobro služi, ove godine slavi točno 20 godina! Kao veliki filmofil od ranog djetinjstva, na njemu sam pogledala stotine filmova iz obližnje videoteke. Najbolje je što dandanas radi kao prvi dan.

3. Originalne keramičke pločice Miroslava Šuteja kupljene u njegovu atelijeru 90-ih godina. Naslijedila sam ih od majke.

4. Kao i većina žena, obožavam torbice, ali najdraže su mi one s pričom, poput vintage cekera iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Ceker je nedavno na putovanju u Tokiju pronašao i kupio moj dečko.

5. Veliki sam gurman i uživam u kuhanju i svemu vezanom za hranu, a prije nekoliko godina počela sam skupljati i posebne tanjure koje koristim svakodnevno. Osobito sam sretna kad uspijem u komadu donijeti keramiku s putovanja, poput ova dva tanjura sa sjajnog sajma u Kopenhagenu.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 22:31