Vrh ponude

Bogatstvo na kotačima: Donosimo vam listu pet najskupljih novih automobila svih vremena

Zbroj vrijednosti ovih auta premašuje 60 milijuna eura, pa je jasno da je riječ o vozilima koja su dostupna samo odabranima

Najskuplji automobili svih vremena (ilustracija)

Novac ne kupuje sreću, ali pomaže da sve bude podnošljivije. Pogotovo ako ćete svoje bogatstvo uložiti u luksuzne automobile i superautomobile. Ako ste jedan od onih koji ne znaju limit na svom bankovnom računu, ova lista vas zanima, jer svaki ljubitelj dobrih automobila ne bi se libio svojoj kolekciji dodati barem jedan od 5 najskupljih automobila svih vremena.

Zbroj vrijednosti ovih automobila premašuje 60 milijuna eura, pa je jasno da je riječ o vozilima koja su dostupna samo vrlo odabranoj skupini milijardera. Na popisu ispod govorit ćemo o novcu, ali toliko visokim da ga obični smrtnici ne mogu dostići, pa čak ni zamisliti da ga netko može uložiti u jedan automobil.

5. Koenigsegg CCXR Trevita

Cijena: 4,3 milijuna eura

image

Koenigsegg CCXR Trevita

Koenigsegg

S ograničenom proizvodnjom od samo tri jedinice, Koenigsegg CCXR Trevita jedan je od najekskluzivnijih automobila koje je stvorila švedska tvrtka. Ima snažan 4,8-litreni V8 motor s kompresorom koji razvija 1018 KS, a do stotke može ubrzati za 2,8 sekundi i nastaviti ubrzavati sve do najveće brzine od 395 km/h.

4. Pagani Huayra Imola

Cijena: 4,9 milijuna eura

image

Pagani Huayra Imola

Pagani

Pagani Huayra Imola posebno je izdanje od kojeg je proizvedeno samo pet primjeraka nakon lansiranja 2019. Ima 6,0-litreni V12 biturbo motor kojeg je razvio Mercedes-AMG od 838 KS i 1100 Nm okretnog momenta, te ukupnu težinu od 1246 kilograma. Od nule do 100 km/h ubrzava za manje od 3 sekunde, a najveća mu je brzina preko 330 km/h.

3. Rolls-Royce Sweptail

Cijena: 11,6 milijuna eura

image

Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce

Rolls-Royce Sweptail još je jedan primjer dokle ide ekskluzivnost britanske tvrtke. Predstavljen 2017., to je elegantni coupé po narudžbi kakav postoji samo jedan u svijetu. Ne ističe se po svojim performansama, zahvaljujući 6,75-litrenom V12 s oko 460 KS snage, ali se ističe po ekskluzivnosti i vještini izrade kojom odiše njegov dizajn.

2. Bugatti La Voiture Noire

Cijena: 17 milijuna eura

image

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti

Drugi najskuplji automobil svih vremena je Bugatti La Voiture Noire, moderna reinterpretacija klasičnog Type 57 SC Atlantica. Stvoren kako bi proslavio 110-godišnju povijest Bugattija, ovaj jedinstveni automobil na svijetu opremljen je dobro poznatim 8,0-litrenim W16 motorom i četiri turbine s 1500 KS i 1600 Nm okretnog momenta.

1. Rolls-Royce Boat Tail

Cijena: 23 milijuna eura

image

Rolls-Royce Boat Tail

Rolls-Royce

Naposljetku, ovaj popis zatvaramo s najskupljim automobilom svih vremena, Rolls-Royceom Boat Tailom, luksuznim unikatnim kabrioletom izrađenim po narudžbi. Za njegov razvoj bilo je potrebno četiri godine rada, a inspiriran je svijetom jedrenja. Opremljen je V12 motorom od 6,75 litara sa 600 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:38