Manje je više

Skroman, ali efektan unikatni ukras: Ovaj detalj možda nedostaje vašem domu, a besplatan je

@eyeinspire.studio/
 EyeInspire
Neki dizajneri imaju misiju dokazati da skromno kamenje može biti naglasak koji treba vašem domu

Ljudi su stoljećima postavljali kamene ploče i pločice u svoje kuhinje i kupaonice kao radne ploče i podove. Kamenje i minerali, ipak manji i u svom najosnovnijem obliku, nemaju isto poštovanje kada je u pitanju ukrašavanje doma kao drugi prirodni elementi poput biljaka, školjki i kristala. Umjesto toga, uobičajeno kamenje često se odbacuje kao "prljavo" ili samo kao sakupljači prašine ili je strogo namijenjeno travnjaku.

Međutim, neki dizajneri imaju misiju preokrenuti ovaj scenarij i dokazati da skromno kamenje može biti naglasak koji treba vašem domu, pogotovo ako je vaša okolina pomalo sterilna.

Postoji kamen za svaku vrstu dekoratera

Malo je vjerojatno da postoje dva ista kamena, što ne samo da one koje odaberete čini posebnima, već ih je lako prilagoditi bilo kojoj vrsti dizajnerske ideje koju imate na umu. Ne samo da se kamenje može naći u gotovo svim oblicima, bojama ili veličinama koje zamišljate, već možete i sirove stijene i minerale odnijeti na oblikovanje i prilagoditi ih svojim željama. Možda ćete trebati malo novca i truda da postignete željeni ishod, ali to je dio koji ćete posjedovati i cijeniti zauvijek.

Načini na koje u konačnici možete odabrati u prikazivanju svog kamenja također ima širok opseg. Upotrijebite veću stijenu da usidrite jednu stranu police ili postavite na stol s knjigama. Neka zbirka sitnih stijena stvori simpatični red na prozorskoj dasci. Možete čak stvoriti vlastitu skulpturu stola ili noćnog ormarića slažući nekoliko malih, glatkih kamenja. Kamenje će donijeti suptilni dodir prirode i jedan pomalo neočekivani efekt.

Kemenje može biti besplatno / jeftino i lako dostupno

Zbirku kamenja možete započeti jednostavnim odlaskom u svoje dvorište ili šetnjom po plaži ili parku. Ne očekujte da ćete naletjeti na dijamant, ali ako se dobro koncentrirate možete pronaći doista zanimljive primjerke. Puno uobičajenih stijena i kamenja- sivobijele do smećkaste boje - također mogu biti vizualno lijepi. Neke komade također možete lako kupiti putem interneta, ali mislimo da je zabavnije skupljati ih samostalno.

Kamenje može poslužiti u više svrha

Kamenje i minerali nisu samo lijepi za gledanje; mogu imati funkcionalnu svrhu. Neki od omiljenih primjena uključuju prenamjenu u potpornike za knjige, zaustavljače za vrata i posebno za držanje salveta dok jedete na otvorenom. Također možete uzeti jednostavnu prozirnu vazu i obložiti dno kamenjem.

Neke kulture također vjeruju da mnogi kristali donose iscjeliteljske moći umu, tijelu i duši. Možda ne postoji stvarna znanstvena osnova za ove tvrdnje, ali potičemo sve što kod kuće promovira dobru energiju ili vam izmami osmijeh na lice kad ga vidite.

Kamenje priča priču

Možda je jedino zanimljivije od samog kamenja priča o tome kako i zašto izgleda onako kako izgleda. Uobičajene stijene mogu biti stare i milijardama godina; kamenje i minerali nikada zapravo ne nestaju, oni jednostavno mijenjaju svoj oblik na temelju erozije, okoliša i drugih čimbenika koji ih razgrađuju. Ne samo da postoji priča koju treba ispričati sa sastavom i klasifikacijom stijene, već na odmorima možete sakupljati i prekrasno kamenje koje će vam poslužiti kao uspomena i budući pokretači razgovora. To je zabavan način dokumentiranja putovanja i njegovih uspomena uzimajući nešto što je reprezentativno za lokalnu geologiju (sve dok je to legalno).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:09