NE KOŠTA NIŠTA

Napravila je ove vaze od običnih staklenki u pet minuta: Sve što trebate već imate u kuhinjskom ormariću

 WIRESTOCK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako volite uređivati interijer na načine koji će odražavati vašu osobnost, ali pazite na budžet na dobrom ste mjestu. Danas ćemo vam pokazati kako od staklenih posuda koje ste možda mislili baciti za malo novca napraviti ukras idealan za jesenski dekor.

Nedavno nas je oduševila ideja s Pinteresta kako od staklenke napraviti elegantnu vazu poput popularne keramičke koje u trgovinama dolaze uz manje pristupačne cijene. Kreatorica Diane D. Waller pokazala je kako napraviti jednu takvu vazu ili više njih - brzo, povoljno i autentično.

U svom videu Waller prvo pokazuje kako kupuje jeftine vaze raznih veličina u prodavaonici za dolar u svom kraju. Zatim je pomiješala krem ​​boju s praškom za pecivo (za koji smo kasnije saznali da se može zamijeniti sodom bikarbonom - više o tome u nastavku) kako bi stvorila teksturirani izgled u stilu keramike. Zatim je svoje vaze prekrila bojom, pustila da se osuše i voila! Izvrsna kopija keramike koju volimo.

Potreban materijal

  • Vaza/staklena posuda
  • Boja na bazi vode po izboru: Koristila je akril.
  • Soda bikarbona ili prašak za pecivo
  • Kist: Koristite veći za brže bojanje
  • Posuda za miješanje: Koristite posudu srednje veličine koju već imate. Samo je svakako operite brzo nakon upotrebe kako ne biste zapeli u ribanju osušene boje.
  • Voda za čišćenje kista
image
FOLLOWTHEFLOW/GETTY IMAGES

POSTUPAK

1. Pripremite svoj radni prostor.

Budući da svaki projekt koji uključuje bojanje gotovo zajamčeno neuredan, zaštitite površinu na kojoj mislite raditi od slučajnog kapanja ili prolijevanja boje. Također operite svoju vazu/posudu da bude čista te ju osušite kuhinjskom krpom kako bi bila potpuno suha i spreman za bojanje.

2. Napravite smjesu boje.

U svom videu, Waller je koristila boju i prašak za pecivo; međutim, malo smo istraživali i saznali da možete koristiti i sodu bikarbonu za isti učinak. U videozapisu nije precizirano koji omjer koristiti za ovu smjesu, pa smo pomnije pogledali video uradak pa pokušajte dva dijela boje na jedan dio sode bikarbone. Zatim miješajte dok se ne sjedini; treba izgledati kao zrnatija verzija normalne boje. Ako vam se tekstura ne sviđa, preporučujemo dodavanjem bilo kojeg sastojka dok ne pronađete željeni omjer.

3. Obojite vazu.

Obojite vazu jednim slojem boje. Kad se osuši, ako je potrebno nanesite dodatno boje na manje prekrivena mjesta. Potpuno ovisi o vama koliko slojeva želite dodati vašoj vazi.

4. Stilizirajte svoj novi komad dekoracije.

Nakon što se potpuno osuši, dodajte cvijeće ili jesenske grane, a zatim ju postavite na istaknuto mjesto u sobi.

Rezultat

Ovaj DIY projekt je lagan i brz. Također će vam pomoći da uštedite dosta novca. Ako pri ruci imate sodu bikarbonu ili prašak pecivo te boje i kistove, možete napraviti ovu dekoraciju gotovo besplatno. Osim toga, ovaj DIY će vam donijeti zadovoljstvo stvaranja vlastitog ukrasnog komada na koji možete biti ponosni kad god ga pogledate!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 14:38