LAYLA

Ručno rađena stolna svjetiljka inspirirana oblikom starih uljanica

 STEFANIA ZANETTI/
Ime Layla potječe od arapske riječi ليلى (laylah) što znači "noć" i sugerira korištenje lampe unutar privatnih prostora

Layla je nova stolna svjetiljka koju je dizajnirala Serena Confalonieri za talijansku marku rasvjete MM Lampadari. Predstavljena na prošlogodišnjem Tjednu dizajna u Milanu, Layla je inspirirana oblikom starih uljanica i lampi na noćnom ormariću.

image
STEFANIA ZANETTI/
image
STEFANIA ZANETTI/

Ime Layla potječe od arapske riječi ليلى (laylah) što znači "noć" i sugerira korištenje lampe unutar privatnih prostora, savršene stvari koja je pri ruci za vrijeme između jave i sna. Lampa se pretvara u topao i umirujući objekt koji potiče intimnu domaću atmosferu.

image
STEFANIA ZANETTI/
image
STEFANIA ZANETTI/

Ove staklene stolne svjetiljke ručno su puhane i karakterizirane su svojim razigranim oblikom. Završne obrade koje je odabrala Serena diverzificiraju gornji dio, proziran i monokromatski, od donjeg, neprozirnog i prugastog. Lampe svijetle u cijelosti – u gornjem dijelu svjetlost je izravnija, filtrirana samo bojom prozirnog stakla, dok u donjem dijelu neprozirno staklo propušta samo dio, pretvarajući ga u prozirno tijelo.

image
STEFANIA ZANETTI/
image
STEFANIA ZANETTI/

Rezultat je kaleidoskopska mješavina boja, savršen dijalog između oblika i ukrasa. Osvrćući se na temu sna, Serena je interpretirala koncept za lansiranje kolekcije, rekreirajući svijet između stvarnosti i sna kako bi uhvatila eteričnu i nadrealnu atmosferu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:00