ODLIČNA IDEJA

Ova lampa izgleda kao dizajnerski unikat, a napravljena je od materijala koji bacate

 Charles Deluvio/Unsplash/@genevavanderzeil
Vanderzeil je projekt započela prikupljanjem većeg broja velikih boca iste veličine i oblika

Ako vam je vaša običnom lampa pomalo dosadila, vjerojatno već znate neka od rješenja za nadogradnju, poput zamjene sjenila ili bojanja baze. Međutim, tu ne prestaju mogućnosti preobrazbe lampi. Uz malo kreativnosti, možete pretvoriti svoje standardno rasvjetno tijelo u komad s dizajnerskim izričajem.

Zaljubljenica u „uradi sam” projekte i vlasnica bloga za uređenje doma Geneva Vanderzeil (@genevavanderzeil) u svom videu na Instagramu pokazala je su svoju kreativnost u pretvaranju obične podne lampe u divan komad uz pomoć plastičnih boca. Svjetiljka koju je Vanderzeil preuredila nije bila ništa posebno – samo tanka crna baza i jednostavno sjenilo. Ali uspjela joj je dati potpuno novi izgled s neočekivanim materijalom: starim plastičnim bocama.

Vanderzeil je započela prikupljanjem većeg broja velikih boca iste veličine i oblika - njezine su bile Sprite boce prikupljene sa zabave koje su sve imale konusni oblik na vrhu. Zatim je odrezala gornji dio kako bi koristila samo ovaj stožasti komad. Nakon što je odrezala boce i napravila proreza sa strane to joj je omogućilo da natakne čunjeve na postolje svoje svjetiljke.

Vanderzeil je uparila čunjeve tako da su se njihovi širi dijelovi spojili, čineći niz duguljastih oblika koje je zalijepila kako bi ih učvrstila.

Nakon što je bila zadovoljna oblikom, Vanderzeil je nanijela masu za fugiranje na cijelu površinu; nakon što je pustila da se osuši, lagano je izbrusila i nanijela bijelu boju. Rezultat je svjetiljka koja izgleda kao dizajnersko komad, zahvaljujući svom skulpturalnom stilu i trendovskoj završnoj obradi poput gipsa.

Najbolji dio ovakvog projekta je to što nije važno kako izgleda baza svjetiljke, budući da će biti potpuno prekrivena. To otvara niz mogućnosti za preobrazbu, od ostataka svjetiljki iz spavaonice do raznih stvari koje nisu u vašem stilu. I, naravno, materijali su jeftini - boce su ostaci, a masa za fugiranje i boja neće vas koštati više od 50 kuna po komadu. Učinite ovaj „uradi sam” projekt još zabavnijim tako što ćete ugostiti prijatelje da popiju sadržaj vaših odabranih boca noć prije, a zatim dovršite ovaj projekt u lijenom vikendu poslijepodne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 03:24