Ovaj oblak je zvučnik i može levitirati!

Dizajner Richard Clarkson stvorio je mali oblak na daljinsko upravljanje koji svira glazbu i bljeska u ritmu dok lebdi nekoliko centimetara iznad površine na kojoj se nalazi.

Oblak je izrađen od grumena bijelih poliesterskih vlakana te su u njih utkani magnetični komadići koji se nalaze i u njegovoj bazi. To omogućuje da oblak lebdi nekoliko centimetara iznad svog stalka.

Oblak se može kružno gibati i pomiče se lagano gore-dolje kako bi se stvorio realističan dojam atmosfere. Svaki oblak izrađen je ručno, što znači da je svaki jedinstven, kao što su to i oblaci u prirodi. Njegova baza mora biti priključena na struju, a oblak ima bateriju koja se može ponovno puniti. U njemu se skrivaju Bluetooth zvučnik i LED svjetla koja reagiraju na zvuk.

Dizajn je zasad još prototip i trenutačno još nije dostupan za prodaju. Richard Clarkson već je osmislio jedan sličan oblak koji se može objesiti sa stropa i koji stvara efekt sijevanja u interijeru, pa je ovaj dizajn zapravo njegova nadogradnja u suradnji sa studijem Crealev koji stvara levitirajuće predmete.

Sigurno će i ova nova verzija oblaka imati brojne poklonike, samo nas zanima kolika će biti cijena ovog kreativnog zvučnika. Ne bi nas iznenadilo da cijena ode u nebo.

Izvor: Dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:44