moj omiljeni kutak..

Omiljeni kutak u domu arhitektice Sunčice Mastelić Ivić je prostor za blagovanje

 Neja Markicevic/CROPIX
“Trebalo mi je vremena da se oprostim od pianina. Nisam požalila, moj novi digitalni prijatelj je savršen”

Sunčica Mastelić Ivić je arhitektica koja za sebe kaže kako u radu često kombinira postojeće elemente s novima, koristi različite interijerske discipline i analizira sve suvremene stilove. Za ovu priliku pokazala nam je dio prostora za blagovanje u svom boravku. Taj kutak, iako njezin najdraži u stanu, nije onaj u kojem najčešće boravi.

- Odabrala sam ga kao favorit jer ga gledam svaki dan, s pozicije lounge dijela dnevnog boravka. U večernjim trenucima odmora kod kuće volim promatrati slojeve elemenata koji su u odmjerenom kontrastu, posloženi redom koji me navodi na razmišljanje o projektima na kojima radim, o eksperimentima u kreiranju prostora, i diskretnim pomacima od uobičajenog, a koje volim. To je moj mali postavni interijerski kut, moj kazališni mis-en- scene - kaže Sunčica i ističe kako je najdominantniji blagovaonski stol.

image
Neja Markicevic/CROPIX

- Izrađen je od masivnog hrastova drveta, četkan i uljen, jednostavan, širok, grub. Njemu sam suprotstavila uredske tehničke stolce s naslonom od crne mrežaste ispune (tekstilen). Bit ću iskrena: u većini interijerskih projekata, pa tako i u mojem domu, proces izbora stolca je najosjetljiviji moment, i zahtijeva dugo biranje - smije se i dodaje kako je iza blagovaonskog stola postavila svoj novi digitalni pianino renomirane svjetske tvrtke Kawai.

- Trebalo mi je vremena da se oprostim od svojeg starog pianina koji sam dobila u djetinjstvu, i povjerenje poklonim nečem novom. Nisam požalila, zvuk, osjećaj i izgled mog novog digitalnog prijatelja su savršeni, a stari pianino je otišao u dobre ruke, u muzičku školu. Rado sviram, završila sam muzičku školu, imam dobar sluh i raduju me rock i pop klavirske balade kojima počastim svoje društvo - objašnjava arhitektica.

U kutu je velika voluminozna kraljica – rasvjetno tijelo tvrtke VIBIA, model GIGANTIC, poseban dizajnerski rad, kreirana tako da čitavo tijelo svijetli kroz ovojni pergament. Ističe se i zid.

- Nedavno sam dala pobojati čitav stan, volim bijele zidove. U trenutku slabosti valjda, izvela sam eksperiment na zidu, u brzim potezima valjka sam iscrtala zidnu slikariju. Vidjet ćemo koliko ću izdržati s njom - zaključuje u smijehu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 15:46