Moj omiljeni kutak..

Najdraža ljetna oaza poznate hrvatske blogerice: Terasa kuće na moru u uvali pored Jadranova

 Matija Djanješić/CROPIX
Alis Marić poznata je hrvatska blogerica čiji blog Čitaj knjigu danas prati preko pola milijuna korisnika

Kada je nakon dugogodišnjeg rada dobila otkaz, Alis se odlučila okrenuti sebi i onome što voli te je pokrenula blog na kojem piše recenzije knjiga i tako svojim pratiteljima olakšava zadatak što sljedeće čitati.

- U početku je to bio hobi i odmor za dušu, a onda sam uspjela monetarizirati taj svoj hobi i počela sam od njega pristojno živjeti. Pokrenula sam i Biblioteku Čitaj knjigu - izdavački pothvat zajedno s izdavačkom kućom Iris Illyrica te godišnje izaberem i izdam oko četiri naslova svjetskih bestselera i uspješnica - ističe Alis. Mi smo navratili do njenog ljetnog utočišta i omiljenog kutka, do Havišća, prelijepe uvale pored Jadranova. Mjesto je to u kojem nema hotela, restorana, kafića. Samo plaža, šuma, priroda i privatne kuće. Alis nam objašnjava zašto je baš to njezin omiljeni kutak.

image
Matija Djanješić/CROPIX

- Svako ljeto se na tri mjeseca preselim na more u svoju ljetnu kuću. Najviše volim raditi na terasi koja je cijela u kamenu, drvu i biljkama, a ujedno je i jako prostrana pa ima dovoljno mjesta za sve knjige. Uvijek piri vjetrić i ima jako ugodnu svjetlost pa najviše uživam raditi u rano jutro, još uz pjev ptica, dok svi spavaju. Navečer je također prekrasno, imam potreban mir za čitanje, a još uz to mogu gledati i zvijezde. U njoj radim istim tempom kao i u Zagrebu, no nemam toliko sastanaka, promocija i druženja s ljudima. Imam više mira za čitanje, više tišine i prilike za odmor duha i tijela. Volim more i sunce, tako da uglavnom sve ljetne mjesece provedem radeći na svojoj omiljenoj terasi ili na stijeni uz more. Nema veće sreće od one kada možete raditi od bilo kuda i ne morate odlaziti u ured od 8 di 17 h - sa zadovoljstvom naglašava i dodaje: - Ali i čitam više nego u Zagrebu, pišem i uživam u stvaranju sadržaja za moje stranice.

Alis napominje i kako se, osim čitanja i pisanja, na svojoj terasi bavi i iznajmljivanjem jednog dijela kuće. - Mislim da je u budućnosti biti multijobber opcija za mnoge ljude. Malo njih će željeti i moći raditi samo jedan posao. To jednostavno više neće moći biti moguće - zaključuje Alis i još nam na samom kraju s veseljem priopćava: - Osim toga sam baka trogodišnjeg unuka kojeg obožavam i koji mi za par dana dolazi u kuću na ljetovanje. Uživat ćemo zajedno u kupanju, igranju i čitanju dječjih knjigica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:45