šuška se, šuška

Murali u formi zidnih tapeta: Izgleda da se pojavio novi trend u uređenju zidnih površina

 NICOLE LAMOTTE/Wallshoppe
U posljednje vrijeme puno više dizajnera i vlasnika kuća odlučuje se za murale u punoj veličini

Podrazumijeva se, ali povijest se ponavlja - i u modi i u dizajnu interijera. I, iako postoje neke stvari za koje se nadamo da više nikada neće ugledati svjetlo dana voljeli bi misliti da većina trendova ne "umire" - oni samo uzimaju stanku.

U ovoj određenoj igri onoga što odlazi i vraća se, mi smo naišli na najnoviji trenda koji će uljepšati vaše zidove. Činjenica da zidne tapete ponovno imaju svoj trenutak nije ništa novo, ali u posljednje vrijeme puno više dizajnera i vlasnika kuća odlučuje se za murale u punoj veličini za naglašene blagovaonice, dnevne boravke i druga područja. Mnogi sadrže krajobrazne ili pastoralne prizore koji donose vanjski dio unutra (i vraćaju se jednostavnijem, slikovitijem vremenu), dok drugi zauzimaju egzotičniji pristup, prikazujući pustinjski život ili divlje životinje iz džungle.

Zanimljivo je da upotreba živopisnih murala kod kuće datira sve do 18. stoljeća, kada su putujući slikari putovali po kolonijama i birali poslove, često slikajući portrete važnim ratnim generalima ili dodajući panorame lokalnog života u domove. Mnoge druge kulture imale su vlastitu verziju ove privlačne zidne umjetnosti, uključujući Francuze, koji su izvorno stvarali svoje scene na platnenim krpama, i u Kina, koja je počela izvoziti ručno oslikani Chinoiserie papir na zapadnu hemisferu u 17. stoljeću.

Ovi zapanjujući stilovi jednako su dobrodošli 2021. godine zahvaljujući svježim bojama i moderniziranim metodama tiska (i primjene) zbog kojih je postavljanje u vašem domu vrlo jednostavno.

Evo nekoliko favorita koji zaslužuju mjesto u vašem domu:

image
NICOLE LAMOTTE/Wallshoppe

Back Bay uklonjivi mural

Za tipičan izgled, ne tražite dalje od pejzažne scene, poput ove iz Wallshoppea. U mnoštvu prekrasnih ispranih neutralnih nijansi, upravo je istančan suptilni dodir za privlačenje interesa - za bilo koju sobu u vašem domu. Bonus: Dizajn je tiskan na uklonjivoj pozadini, tako da ga možete lako skinuti ako se selite ili ako se predomislite.

image
Anewall

Harvesters mural

Ako je crno-bijelo vaš stil, vjerojatno će vam se svidjeti ova scena s Anewalla, koja je zapravo verzija uljane slike iz 1565. godine umjetnika Pietera Brueghela starijeg. Bezvremenski komad dostupan je u više verzija, onaj koji već sadrži ljepilo, tradicionalnom stilu i još niz drugih tako da kupnju zaista možete prilagoditi svojoj razini vještina (i da, unajmiti nekoga da to učini umjesto vas također je vještina). Web stranica također prodaje ovaj mural kao tisak ako ste više tip "uokviri i objesi".

image
York Wallcoverings

Sanjiva planina mural

U svoj dom dodajte slikarski efekt po mjeri s ovom zidnom freskom nadahnutom akvarelom tvrtke York Wallcoverings. Mješavina nježnih i tamnih nijansi izgleda super luksuzno, i volimo što morate baciti još jedan pogled kako biste uistinu primijetili da je to planinska scena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 00:05