Kada je udobnost na prvom mjestu

Mekane sofe za kojima danas čeznemo

Kada je vrijeme sumorno i hladno sve što želimo je opustiti se u svom toplom domu ispod dekice i uživati u dobrom filmu ili knjizi. Udoban je namještaj pritom bitan element bez kojeg je nemoguće postići željeni ugođaj, zar ne? Stoga smo za vas pronašli jedanaest sofa i stolica koje su pojam udobnosti dovele na novu razinu.

CHUNKY CHAIR

Ako se vikendom volite sklupčati na krevetu u predimenzioniranom džemperu onda je ova stolica upravo za vas. Izrađena je od velikih pletenica koje ostavljaju dojam kao da sjedite u svojoj omiljenoj pletenoj vesti. Dizajn potpisuje Vega Tankum iz veegadesigna specijaliziranog za kreiranje udobnog namještaja.

CRADLE stolica je za sve koji žele spavati kao bebe.

INCHWORM kauč pruža topao i ugodan zagrljaj. Naime, Inchworm vam omogućuje da utonete u mekane jastuke kao niti jedna sofa koju ste isprobali.

BLANKET

Iako ova velika zelena stvar izgleda kao pokrivač, u stvari je sofa koju možete omotati oko sebe. Dovoljno je da se smjestite unutar velikog plašta i uživanje može započeti.

FREE HUG

Ponekad je dovoljan jedan zagrljaj da bismo se osjećali sigurno, prihvaćeno i voljeno. No, često osobe koje nam mogu pružiti taj topli osjećaj nisu pokraj nas kada nam je najpotrebnije. No, ne brinite, i za ovaj problem postoji rješenje, a osmislila ga je mlada dizajnerica Eun Kyoung Lee iz Sjeverne Koreje. Riječ je o sofi pod nazivom Free Hug koja vam može pružiti zagrljaj uvijek kada vam je potreban.

TACO

Nikada niste zadovoljni jednom pozicijom? Onda trebate ovu sofu koja se oblikuje kako vi želite. Ekipa iz Oradaria Designa zaslužna je za inovativan dizajn u koji se možete smjestiti više od jedne osobe.

BALL PIT

Ovaj jedinstveni komad namještaja izrađen je od 120 mekanih kuglica koje možete posložiti kako vam najviše odgovara. Osim toga, u njemu možete ležati, ali i sjediti te jednostavno prenijeti u bilo koju prostoriju svog doma.

NEST

Još jedan primjer nekonvencionalne sofe inspirirane ptičjim gnijezdom dizajnirane od strane OGE GROUPE Izrađena je od mekanih okruglih jastuka u koje se može udobno smjestiti troje ljudi.

COVER UP

Za uživanje u ovoj sofi čak niti dekicu ne trebate. Dizajn potpisuje Hanna Emelie Ernesting.

FLOATING BED

Ako se želite osjećati kao da lebdite na oblaku, zakačite ležaj za strop, a lagano će vam ljuljanje pomoći da utonete u snove.

ENVELOPE

Ne volite jastuke? Nema problema. Dizajnerica Inga Sempe se pobrinula da se na ovom kauču osjećate kao u velikom mekanom gnijezdu koje nikada ne želite napustiti.

Izvor: housebeautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 15:15