TIHI LUKSUZ

Jako nam se sviđa predsoblje Eve Longorije koje je minimalističko remek-djelo

Glumica Eva Longoria

 LORENZOCARNERO/CORDONPRESS/CORDON PRESS/PROFIMEDIA

"Tihi luksuz" jedan je od najaktualnijih trendova u uređenju interijera koji kombinira minimalizam, eleganciju, luksuz i kvalitetne materijale. Mogao bi se nazvati i "toplim minimalizmom", a odnosi se na kreiranje skromnog prostora koji istodobno odiše luksuznom udobnošću, što nije uvijek lako postići. No, to je pošlo za rukom poznatoj glumici Evi Longoria, koja je na društvenim mrežama objavila fotografije svojeg kalifornijskog doma, na kojima se može vidjeti uređeno predvorje i blagovaonica.

Home &Gardens predvorje je opisao minimalističkim remek-djelom, dodajući kako je dom poznate glumice, unatoč blijedim tonovima i minimalizmu, iznenađujuće praktičan, a ujedno i dobar primjer kako postići "tihi luksuz".

Nabacili su i nekoliko savjeta na koje morate obratiti pažnju želite li i vi taj stil u svojem domu. Prema njihovim smjernicama, minimalistički stil često podrazumijeva bijelu boja, koja može ostaviti dojam hladne prostorije, dok bi uz neutralne tonove kao što su boja kamena, bež i krem, djelovala opuštenije i privlačnije. No, dodaju li se prirodni materijali poput kamena, drva i porculana te zaobljeni, skulpturalni namještaj, ostvarit će se i potrebna toplina u prostoru. Primjerice, drvenim podovima, zidnim oblogama ili čak stropovima osigurat će se da prostor izgleda sofisticiran i bezvremenski. Pažnja se pridaje i završnoj obradi drva, a sve više traži se izbijeljeni hrast i drvo u sivim tonovima.

image

Glumica Eva Longoria

LORENZOCARNERO/CORDONPRESS/CORDON PRESS/PROFIMEDIA

Još jedan fantastičan izbor u domu Eve Longorie, piše Homes & Gardens, obli je namještaj. Iako su se donedavno favorizirale oštre, ravne linije uz minimalno boja, sve su popularnije organske linije u kombinaciji s tradicionalnim minimalističkim dizajnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 17:25