Vrhunski proizvodi i projekti

Fantastična dizajnerska rješenja životnih problema koja su obilježila 2016.!

Dizajneri nikada ne miruju pa se tako gotovo svakodnevno na tržištu pojavljuju fantastična rješenja malih životnih problema u obliku vrhunskih proizvoda i projekata koji pozornost privlače ne samo zbog svoje funkcionalnosti, nego i zbog svojeg elegantnog i pročišćenog izgleda. Dizajn je prisutan u svim aspektima života, od naših automobila, mode koju nosimo, uređenja našeg doma pa do samih kuća u kojima živimo. Pogledajte koji su dizajnerski noviteti obilježili 2016. i kojim se novim proizvodima možemo nadati u budućnosti.

Tessel Jet Pack ruksak djelo je dizajnera Aarona Puglisija i Daniela Shirleyja koji su nadahnuće pronašli u aerodinamičnim formama borbenih aviona s elegantnim i jednostavnim linijama. Idealno za urbanog istraživača koji svoju Tessel torbu može pronaći ovdje.


Kineski dizajnerski tim NextEV NIO EP9 osmislio je električni automobil koji je zadivio svijet i postavio novi svjetski rekord kao najbrži električni automobil na tržištu. Za sada postoji samo šest NIO EP9 automobila na svijetu jer je za njegovu gradnju potrebno čak 1,2 milijuna američkih dolara. Impresivno!


Sat dostojan pilota i ovisnika o adrenalinu Concept Watch umjesto klasične ravne površine sata donosi brojčanik koji neodoljivo podsjeća na turbinu aviona. Muževan dizajn ovog prototipa sata potpisuje Germain Baillot.


Dizajner Sedat Ozer svoj minimalistički set za kuhanje turske kave temelji se na tradicionalnim oblicima, a prenosivi i punjivi grijač s lakoćom dovodi vodu do točke ključanja. Budući da je ovaj projekt još u fazi razvoja, ljubitelji turske kave morat će se još malo strpiti.


Marc Scimé osmislio je ovu praktičnu strukturu pomoću koje možete iskoristiti visinu svoje prostorije i stvoriti dodatni prostor za odlaganje stvari. Dizajnerski koncept Huxley's Ladder ove je godine osvojio nagradu A’Design Award u kategoriji namještaja - police uključuju i drvene ljestve kojima se mogu doseći najviše police.


2040 Mercedes-Benz W196R Streamliner koncept je automobila koji je osmislio dizajner Minwoong Im inspiriran izvornim modelom W196R Mercedes Benz automobila. Aerodinamičnog izgleda, ovaj je primjerak opremljen s dva mlazna motora.


3D šalica za kavu samo se jednim pritiskom ruke pretvara iz plosnatog materijala u pravu šalicu. Kava u prahu već se nalazi u šalici, samo je treba zaliti vrućom vodom da bi nastao ovaj omiljeni napitak! Dizajn potpisuje troje studenata - Bei Zhan, Bin Lu i Yipeng Hu - koji su zamislili ovu šalicu izrađenu od recikliranog papira kao ekološki prihvatljivo rješenje.

Frame Sofa omogućuje vam da prilagodite i mijenjate stil svojeg kauča, i to pomoću šest velikih jastuka koje možete po potrebi sve izvaditi i jednostavno zamijeniti njihovu presvlaku. Svoj ćete kauč s lakoćom ponovno posložiti vraćanjem velikih jastuka natrag u minimalistički željezni okvir koji ih drži. Za korejski dućan Munito dizajn ove sofe osmislio je Cho Hyung Suk Design Studio.


Tradicionalni remenčići za sat dobili su ozbiljnu konkurenciju u ovom inovativnom remenu s posebnim sustavom izbočina i utora koji zajedno čine funkcionalnu cjelinu. Uparen s Apple Watch satom jamči eleganciju i pročišćen izgled bez straha da će se vaš sat otvoriti i da ćete ga negdje izgubiti. Švicarski dizajn tvrtke Noomoon nazvan LABB možete nabaviti ovdje.


U Češkoj Republici tvrtka Pin-Up Houses sa sjedištem u Pragu osmislila je novi prototip mini kuće nazvan France. Više o kući koja stoji oko 8 tisuća kuna doznajte poveznici.

TILT bluetooth zvučnik sastoji se od drvene konstrukcije i crne kružne površine s uzorkom, a njegov glavni adut je što s lakoćom možete usmjeriti zvuk njegovim naginjanjem. Candice Daley osmislila je ovaj dizajn kao studentski projekt za kraj godine.


Mercedes Concept I prijedlog je dizajnera Ivana Venkova za novi izgled automobila Mercedes. Venkov u svojem dizajnu koristi izražajne linije i oblike kako bi stvorio zamišljeni automobil s posebnim skulpturalnim kvalitetama.


Sat Blub Keo dašak je prošlosti pretvoren u iznimno moderan proizvod koji pokazuje vrijeme osvjetljavanjem brojki izrađenih od žarnih niti. Dizajner koji stoji iza ovog koncepta je Duncan Hellmers i njegov sat možete kupiti ovdje.


The Butler naziv je ovog malog robota koji funkcionira kao pomični vinski podrum i može vam preporučiti vino s obzirom na vaš ukus. U tome mu pomaže biometrički senzor koji može razlikovati ljude i čitajući njihov bioritam preporučiti najbolji izbor vina. Osmislio ga je industrijski dizajner Kwanjun Ryu i za sada još nije ugledao svjetlo dana.

Svoj bicikl možete odsada opremiti vlastitim zvučnikom tvrtke Noordung. Na središnju šipku okvira bicikla može se smjestiti ovaj izvrsni dodatak koji omogućuje vozaču bicikla da čuje glazbu koja svira a da ona ne dopire i do ostalih prolaznika. Za sada se on može nabaviti samo kao dio Noordung Angel linije bicikala sa slike koji ova tvrtka prodaje za vrtoglavih 8 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:11