STRUČNJACI POTVRDILI

Dnevni boravak Anne Hathaway ima najbolji raspored namještaja koji smo ikada vidjeli, jedna zona je posebno dobra

Anne Hathaway

 /SHUTTERSTOCK

Pravilan raspored namještaja vrlo je bitan u stambenom prostoru, posebice u onom u kojem se često održavaju zabave s gostima. Raspored sjedenja još je i važniji, ali pritom ne mislimo samo za blagovaonskim stolom. Svaki interijer namijenjen za druženja trebao bi imati "zonu sjedenja za razgovor", a kako bi ta zona mogla (i trebala) izgledati može se vidjeti u domu glumice Anne Hathaway i njezina supruga, dizajnera nakita Adama Shulmana. Oni su, kako kažu stručnjaci, usavršili raspored sjedećih mjesta u dnevnoj sobi u svojoj rezidenciji u stilu planinske kuće u Kaliforniji.

Ukoliko želite "zonu sjedenja za razgovor" u svojem domu, dizajneri savjetuju kako maksimizirati svoj tlocrt. Započnite razradom središnje točke sobe, što će vas uputiti kamo smjestiti sofe i stolce. Primjerice, ako je središnja točka tradicioalni kamin, na jednu stranu stavite kauč, a stolce nasuprot njega. Alternativno, kauč može biti okrenut prema kaminu, a stolci s obje strane.

Stručnjaci upozoravaju da se nikad ne smije postaviti samo jedan stolac u prostoriju jer će na njega sjesti sramežljiva osoba, koja će na njemu vrlo vjerojatno sjediti do kraja večeri. No, ni dva stolca nisu sretno rješenje. Najpametnije bi bilo, kažu, dijagonalno od ta dva stolca postaviti i treći komad, kako bi se stvorio "trokut za razgovor", slično rasporedu u domu Anne hathaway.

Još jedan savjet odnosi se na kauč. Stručnjaci ističu kako se na ovoj stavci nikad ne bi smjelo štedjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:29