Jedinstveni showroom

Ako vas put nanese u Ogulin i volite boraviti na otvorenom, svakako posjetite poseban vrt

 Semmelrock
Ako dvojite kako bi nešto izgledalo u vašem dvorištu, nemate definiranu viziju, svakako bi bilo dobro svratiti u Semmelrock izložbeni vrt

U Ogulinu se nalazi jedan poseban, veliki vrt i park, koji je smješten blizu izlaza s autoceste i naplatnih kućica. Drugačiji je jer je to zapravo ogledni izložbeni vrt tvrtke Semmelrock te je jedinstven showroomu u Hrvatskoj. Ako dvojite kako bi nešto izgledalo u vašem dvorištu, nemate definiranu viziju, svakako bi bilo dobro svratiti ovdje po inspiraciju i rješenje i usput prošetati ovim parkom.

Betonski elementi

Tako se na licu mjesta može pogledati kako neka okućnica izgleda, osjetiti materijale, vidjeti kombinacije sa zelenilom,veličine i boje. Semmelrock je, pored Tondacha, Porotherma i Terce, brand Wienerbergera. Osim tvornice u Ogulinu koja proizvodi betonske proizvode Wienerberger u Hrvatskoj ima tvornicu u Karlovcu koja proizvodi opeku te tvornicu u Đakovu koja proizvodi crijep.

image
Semmelrock
image
Semmelrock

Posljednjih godina, posebno vezano za klimatske promjene koje nam dopuštaju sve dulji boravak na otvorenom tijekom godine, vrt postaje najpoželjniji dio kuće. Uređenja vanjskih površina su trend. Naš magazin D&D Vrt, kao i društvene platforme Instagram, Pinterest i ostale ispunjene su prekrasnim fotografijama i idejama za uređenje vanjskih prostora. Ipak, kad se radi o konačnom odabiru uživo pogledati rješenja i primjere je najbolje.

Semmelrock izložbeni vrt u Ogulinu udaljen je tek sat vremena vožnje od Zagreba, sat vremene od Rijeke i tri od Splita. Tu se u laganoj šetnji može razgledati stazice raznih materijala i dimenzija ploča, terase, vrtne kućice, rješenja za javnih prostore betonskim opločnicima, zidovi, stepenice…Na preko 5.000 kvadrata može se pronaći inspiraciju i kako dizajnirati sjenice, povišene gredice, vrtne terase modernog ili mediteranskog stila, ograde, stepenice, a sve u kombinaciji s bujnim zelenilom i pomno biranim biljnim vrstama.

image
Semmelrock

Stručni savjeti

U Semmelrocku naglašavaju podatak da betonski elementi imaju izraziti ekološki značaj. Asfalt i betonirane površine, primjerice, upijaju vrućinu tijekom dana i reflektiraju je u okolinu, utječući pritom na život ljudi i biljaka. Opločnici u vrtu su stoga uvelike ekonomični, štedljivi i korisni. Semmelrock proizvodi, kako kažu, pozitivno djeluju na mikroklimu i omogućuju prirodnu odvodnju, a i proizvedeni su od prirodnih materijala i obnovljivim izvorima energije. Ako se vrt u Ogulinu posjeti radnim danom između 8 i 16 sati, može se dobiti stručne savjete o uređenju vanjskih prostora te savjete iz prve ruke. Vrt se može obići i vikendom. Također, čeka vas stručni tim krajobraznih arhitektica u CAD odjelu koji vam po dogovoru priprema projekt uređenja.

image
Semmelrock
image
Semmelrock

Zahvaljujući širokoj paleti Semmelrockovih proizvoda, koji se većinom proizvode u ovoj tvornici u Ogulinu, nude kreativna rješenja za dizajn vanjskih površina bez razlika u njihovoj namjeni. Bilo da je to trg, cesta, parking, pločnik, privatna okućnica ili terasa odabirom betonskih proizvoda i dodatnog asortimana, betonski proizvodi će oživjeti bilo koji prostor zadržavajući potrebnu funkcionalnost i kvalitetu.

Beton je nevjerojatno fleksibilan i najčešće korišten građevinski materijal. Nijedan drugi materijal se ne može se oblikovati na toliko različitih načina. Otporan je na opterećenje, siguran je i ima iznimna svojstva. Bezbroj oblika, boja i završnih obrada čini beton jednim od najsvestranijih materijala. Naročito je pogodan za javne površine, javne prostore mjesta i gradova.

Jedinstveni proizvodi

- Imamo sve betonske proizvode te podnu klinker opeku koji zadovoljavaju tehničke karakteristike i uvjete za ugradnju i obradu hodnih i provoznih ploha javnih prostora, čak i za prostore koji imaju ambijentalne, povijesne i značajne spomeničke vrijednosti. Uvriježeno je bilo mišljenje da se rekonstrukcije i revitalizacije spomenika kulture moraju raditi tradicionalnim materijalima, a primjerice slabo je znano da je u Dubrovniku na Stradunu prije kamenog opločenja kakvog danas znamo bila podna klinker opeka koju danas više ne povezujemo s tim podnebljem - ističe Sanja Peraković-Medved, trade marketing manager u Semmelrocku & Wienerbergeru.

image
Semmelrock

Prije 19 godina, kada je tvornica Semmelrock započela s radom, glavnina udjela proizvodnje i prodaje bio je sivi opločnik - poznati "i profil", "uni profil" illi "šesterokut". Jedino su njihovi kupci iz Istre već tada imali drugačije zahtjeve i pratili trend zapada - to ih je natjeralo da osmisle nove proizvode, da se od jednobojnih površina odmaknu u smjer modernih prošaranih boja i novih velikih formata, drugačijih obrada površina, da betonu poboljšamo svojstva, te da se betonske površine lakše čiste i održavaju.

Prirodni kamen

- Danas s ponosom promoviramo jedinstvene proizvode poput Umbriana® - proizvodni proces koji je posebno razvijen za Umbriano®, jedinstven je i međunarodno patentiran, a površina tog proizvoda nalik je na prirodni kamen pri čemu je svaki pojedini element unikatan. Mi taj proizvod proizvodimo baš u ovoj tvornici i nudimo ga na tržištu Hrvatske i regije. Arte opločnik primjerice predstavlja Izuzetnu kombinacija tradicije i inovacije.

image
Semmelrock
image
Semmelrock
image
Semmelrock

Podsjeća na cijepane granitne kocke, i čini se da je svaki element zaseban, ali zapravo se radi o četiri međusobno usklađena elementa koji se međusobnim slaganjem mogu složiti u shematsku sliku fuga ili u shemu valova pri čemu je ugradnja brža, a proizvod je za razliku od kamena otporan na sol i smrzavanje - objašnjava Peraković-Medved, te dodaje da su Carat ploče modernog dizajna i velikih formata također njihov novi proizvod jedinstven na tržištu.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Weinerberger.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 03:52