KAFIĆ U ZAGREBU

Ako ste sami, neka vam društvo prave ovi baš simpatični i slatki medvjedi

 Ranko Suvar/Cropix
Svima su plišanci dragi i zbog njih se osjećaju ugodnije. Dva su "nastradala" u poplavi, pa su trenutno na kemijskom čišćenju

Kad se prođe pokraj dugačke terase Garden bara smještenog uz zgradu Glavnog kolodvora u Zagrebu, slijedi iznenađenje - s gostima kavicu piju veliki plišani medvjedi!

image
Ranko Suvar/Cropix


Donedavno je ondje bilo pet mekanih medeka veličine dva metra, no dva su stradala u poplavi pa su trenutno na kemijskom čišćenju. Ovih dana dobro dođu i za poželjnu distancu među gostima, iako početkom kolovoza u Zagrebu baš i nisu neke gužve... No, vlasnik bara zapravo nije želio da se gosti osjećaju usamljeno. Postavivši ih za stolove stvorio je jedan topao osjećaj kakav oni automatski izazivaju kod svakoga.

image
Ranko Suvar/Cropix

- Za Valentinovo sam dobio jednog sličnog pa sam došao na ideju i nabavio ih više za terasu jer pašu uz temu Garden bara, da gostima bude udobno i simpatično, za urbano uređenje lokala, i da im rade društvo. U ovo doba dobro dođu i za distancu - kaže Livio Markoč, suvlasnik i direktor Garden bara. Kad netko sjedne za stol sam, znali su mu donositi medeke da mu prave društvo, onako, kaže L. Markoč, više iz zafrkancije. Pitamo ga je li do sada neki bio ukraden?

image
Ranko Suvar/Cropix


- Imamo noćnog čuvara koji čuva terasu, no nestao je šesti, baš onaj kojeg sam dobio za Valentinovo, bio je bijele boje. No, dva su nam pokisnula u poplavi, i to u automobilu u koji sam ih sklonio kad sam zapeo u velikoj vodi za vrijeme nevremena u Strojarskoj cesti ispod podvožnjaka - rekao je Livio Markoč.

image
Ranko Suvar/Cropix

Reakcije gostiju u baru su takve da su svima medeki simpatični. Neki dođu užurbani, nervozni pa ih oni opuste jer stvaraju pozitivan ugođaj. Čovjek bi, kaže vlasnik, pomislio da se s njima najviše slikaju djeca, ali zapravo su to većinom odrasli.


- Nije ih bilo lako sve naći u ovako lijepoj formi, da su proporcionalni. Volim životinje, ne sad baš nešto posebno medvjede, ali plišani medeki nas vraćaju u djetinjstvo i šire osmijeh na licu, a u interijeru su lijep detalj - zaključuje L. Markoč te dodaje da nije znao da ih ima i u drugim kafićima u svijetu, nego je s tim trendom započeo samostalno kad je jednog dobio na poklon.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 01:02