NAJBOLJA ZAŠTITA

Preobrazite svoje biljke jednim neočekivanim tajnim sastojkom iz kupaonice

 CARLOS SANCHEZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Preobrazite svoje biljke jednim neočekivanim tajnim sastojkom. Saznajte zašto ga svi prihvaćaju!…

Biljke nisu imune na napade štetnika. Neki štetnici mogu napasti vaš vrt ili čak vaše sobne biljke. Lisne uši, paukove grinje, tripsi... mogu uzrokovati značajnu štetu vašim biljkama. Ovi parazitski kukci sišu biljne sokove i tako oslabljuju biljke. Međutim, možete se riješiti ovih štetnih nametnika pomoću sapuna.

Kako biste zaštitili svoje biljke od neželjenih insekata, ne morate pribjegavati kemijskim pesticidima. Sapun je poznat po svojim insekticidnim i antibakterijskim svojstvima.

Zašto je sapun koristan za biljke?

Sapun je učinkovit insekticid u borbi protiv parazita koji uništavaju vaše biljke, pod uvjetom da odaberete prirodan i biorazgradiv sapun, poput Marseille sapuna, crnog sapuna ili čak Castile sapuna.

Marseille sapun za borbu protiv parazita

Ova vrsta prirodnog sapuna vrlo je učinkovita u uklanjanju tvrdokornih mrlja i rublja čistim, a pozitivno djeluje i na vaše biljke.

Da biste pripremili svoj prirodni insekticid, izribajte komad sapuna kako biste dobili strugotine koje ćete razrijediti. Za jednu litru vode potrebno je oko 150 g sapunskih strugotina.

U loncu pomiješajte izribani sapun s vodom i zakuhajte smjesu. Promiješajte da se sapun otopi, a zatim dodajte svoj insekticid u bocu s raspršivačem. Zatim poprskajte zahvaćeno lišće.

Crni sapun za borbu protiv štetnih insekata

Crni sapun je prirodan i biorazgradiv sapun napravljen od prirodnih masnih kiselina poput lanenog ili maslinovog ulja. Crni sapun ima različite namjene. Koristi se za osobnu higijenu, održavanje doma, ali i za zaštitu biljaka od parazitskih insekata. Da biste napravili svoj prirodni insekticid, razrijedite 5 žlica tekućeg crnog sapuna u posudi s litrom mlake vode.

Prenesite proizvod u bocu s raspršivačem za lakšu primjenu. Pričekajte da se vaš smjesa ohladi, a zatim ju poprskajte po lišću zahvaćenih biljaka, ne zaboravite prskati i po donjoj strani lišća.

Imajte na umu da se ne preporučuje raspršivanje otopine na suncu tijekom dana. Pričekajte do kraja dana kada temperature padnu ili raspršite otopinu rano ujutro.

Kastiljski sapun za uklanjanje insekata

Castile sapun je prirodni biorazgradivi sapun koji je vrlo učinkovit u borbi protiv lisnih uši, grinja, tripsa i brašnastih stjenica.

Ovaj sapun protiv gljivica također je učinkovit u liječenju određenih gljivičnih bolesti kao što su. Kako biste napravili organski insekticid, razrijedite dvije žličice sode bikarbone, veliku žlicu Castile sapuna u dvije litre vode i dodajte dvije žlice biljnog ulja. Dobro promiješajte i raspršite svoj insekticid na lišće biljke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 06:37