Moćna biljka

Pomaže kod akni, svrbeža, alergije i drugih kožnih oboljenja. Vraća elastičnost i smanjiti bore

 Berislava Picek/ CROPIX
Pripravci su posebno korisni za pospješivanje zacjeljivanja rana ili liječenje opekotina na koži

Prema istraživanju koje su napravili azijski znanstvenici, svakodnevnim korištenjem gela od aloe vere moguće je poboljšati elastičnost kože i smanjiti bore.

Jedan takav pripravak možete napraviti i u kućnoj radinosti. Koristi se kao losion za hidratizaciju i njegu kože lica i tijela, posebice nakon kupanja, i kao prirodno sredstvo za odstranjivanje šminke.

MASKA ZA LICE OD MEDA I ALOE

• 3 žlice gela filetiranog iz unutrašnjosti lista aloe
• 1 žlica meda

Biljni gel s medom ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nanesite masku na lice i ostavite 20-ak minuta. Zatim isperite čistom vodom. Masku možete ostaviti u hladnjaku i koristiti nekoliko dana. Izvrsna je za problematičnu kožu s aknama i ožiljcima. Čisti, zateže, hidratizira i omekšava kožu.

image
Melisa Hildt/UNSPLASH

LOSION ZA LICE OD ALOE I ULJA KOKOSA

• gel iz manjeg lista aloe
• 0,5 šalice kokosovog ulja
• 3 kapi esencijalnog ulja lavande

List aloe odrežite pri osnovi biljke. Zatim ga filetirajte tako da nožem prvo odrežete nazubljene bridove lista, a zatim zarežite uz kožu lista oštrim nožem, prvo s jedne, a zatim s druge strane, kako biste izvadili sam gel. Tako izvađen svježi gel dobro usitnite u blenderu, pa dobivenu masu ulijte u zdjelicu s kokosovim uljem. Miješajte 10-ak minuta mikserom, dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na kraju dodajte 3 kapi esencijalnog ulja lavande pa stavite u staklenku. Dobro je zatvorite i pohranite u hladnjak. Tako pohranjena može stajati i nekoliko tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 17:50