Instagram manija

Od malih urbanih terasa do impresivnih farmi: Ove zaljubljenike u zeleno svakodnevno pratimo

 @plantsonpink, @_j_u_n_g_l_e_
Na društvenim mrežama ima puno zaljubljenika u zeleno, a uz ove profile zavoljet ćete prirodu

1. @epicgardening

Pratitelja: 491k

Pokretač ovog zaista fora profila je tzv. Kevin the Epic Gardener iz SAD-a. Osim što reposta sjajne fotografije svojih sljedbenika, i sam je veliki vrtni entuzijast te ima svoj kanal na YouTubeu, na kojem redovno objavljuje filmiće s brojnim vrtlarskim tutorijalima. www.youtube.com/c/epicgardening.

2. @womenwhofarm

Pratitelja: 118k

Profil koji slavi žene u poljoprivredi. Od malih urbanih terasa do impresivnih farmi, žene iz cijelog svijeta u fokusu su osnivača profila. Svaka objava uključuje i kratku priču o ženi sa slike, a ako i ti možda želiš biti predstavljena ovdje, koristi hashtag #womenwhofarm. Ako si više tip za Facebook, tamo su pod istim nazivom: womenwhofarm.

3. @plantsonpink

Pratitelja: 105k

Kao što mu i samo ime govori, na ovom profilu ima već preko tisuću fotografija biljaka na ružičastim pozadinama. Osoba iza ovog pomaknutog koncepta je nizozemska umjetnica Lotte van Baalen, koja profilom slavi različitost ružičaste i zelene boje. Fotografije koje objavljuje šalju joj korisnici Instagrama, a preko sto tisuća pratitelja dokaz je da se iplati biti drugačiji. Imaš dobru fotku nekog fikusa s rozom zavjesom? Pošalji Lotti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

4. @urbangardenersrepublic

Pratitelja: 136k

Urban Gardeners Republic jedna je od najvećih zajednica za urbano vrtlarenje. Kako sami kažu u opisu profila, oni svakodnevno inspiriraju, savjetuju i pružaju podršku tisućama ljudi. Na njihovom blogu https://urbangardenersrepublic.com/gardening-blog/ možete zatržiti besplatnu početnicu za urbano vrtlarenje koju šalju na vaš mail.

5. @plantsofbabylon

Pratitelja: 2,529

Možda više naginje profilu za ljubitelje fotografije, ali nismo mogli odoljeti. Relativno mala zajednica koja prati fotografa Joasa svakodnevno ima priliku uživati u prikazima malih komadića prirode koja se bori protiv čovjeka. Njegov je moto "Priroda uvijek pronađe put".

6. @_j_u_n_g_l_e_

Pratitelja: 35,1k

Ako bismo trebali opisati ovaj profil u dvije riječi, to bi bile: savršena kombinacija. Ona živi u Stockholmu, fotografkinja je i obožava biljke i interijere. Ljubitelji skandinavskog stila sigurno će biti 100% zadovoljni.

7. @theplanthunter

Pratitelja: 87k

Instagram feed @theplanthunter pripada popularnom online časopisu istog imena, digitalnoj publikaciji posvećenoj slavi biljaka i raznovrsnim načinima kako su ljudi u suodnosu s njima. Uređuje ga spisateljica i scenografkinja Georgine Reid iz Sydneyja, a sadrži priče australskih talentiranih pisaca, umjetnika, vrtlara, ekologa, fotografa i pejzažnih arhitekata. Rezultat je fascinantna mješavina slika koje možete vidjeti na ovom profilu.

8. @urbanorganicgardener

Pratitelja: 193k followers

Zapravo je riječ o Instagram feedu stranice www.urbanorganicgardener.club koja pomaže ljudima da nabave 100% prirodno sjeme. Na njihovom profilu svakodnevno se pojavljuju prekrasne inspirativne fotografije vrtova i uroda koje su djelo pratitelja profila.

9. @haarkon

Pratitelja: 204k

India Hobson and Magnus Edmondson iz Sheffielda u Velikoj Britaniji fotografi su i blogeri zaljubljeni u prirodu. Pored svojih sjajnih fotografija prirode, 2015. godine počeli su fotografirati staklenike u sklopu svoje misije Greenhouse Tour of the World. Sve staklenike koje su dosad snimili možete vidjeti pod hashtagom #haarkongreenhousetour.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:13