SVE NA JEDNOM MJESTU

Zadnji je tren da naručite blagdanske kekse i slastice iz najboljih domaćih slastičarnica, ovo je ultimativna lista

Cijene se kreću od 20 do 30 eura za kilogram suhih kolača, a evo što se nudi od Zagorja do Dubrovnika

U slučaju da baš i niste od onih koji su spremni zaroniti ruke do laktova u zdjelu s brašnom, maslacem i jajima ili za to jednostavno nemate vremena, ne brinite, domaće slastičarnice čuvaju vam leđa. Ovih dana, naime, u tijeku je zaprimanje narudžba za blagdanske kutije s keksima i kolačima, a kako biste odabrali najbolje za sebe i svoju obitelj, odlučili smo izdvojiti nekoliko naših favorita. Potražite ih u nastavku.

OVA MOŽE BITI I DOBAR POKLON

Jednu od najljepših blagdanskih slatkih kutija i ove godine nudi ekipa iz zaprešićke slastičarnice Trinity. U njoj se nalaze financijeri s limunom, cantuccini od naranče, truffles s marakujom, čokoladni keksi, jedna ruby čokolada, teglica slanog karamel umaka te gâteaux de voyage, francuski kolač s kandiranim voćem. Narudžbe primaju putem društvenih mreža, mail adrese ili putem telefonskog poziva, a više detalja možete pronaći na njihovom Instagram profilu. Dobro je napomenuti i kako narudžbe primaju do 20. prosinca, a broj kutija je ograničen.

image
Trinity Instagram

ULTIMATIVNA SLATKA KUTIJA ZA RIJEČANE

Riječka pekarnica i slastičarnica Babushka, s čijih polica krušni proizvodi i slastice svakodnevno nestaju nevjerojatnom brzinom, također nudi slatki blagdanski paket. U njihovom se nalaze linzeri s malinom, londoneri, prhki keksi, amaretti, keksi s mliječnom čokoladom i lješnjakom, raspucanci, husari i išleri s vanilijom te Panforte di Siena, tradicionalni talijanski kolač s orašastim plodovima i kandiranim voćem. Cijena paketa od jednog kilograma je 23 eura. Narudžbe se mogu napraviti putem Instagram profila pa ih svakako posjetite ovdje.

ONA S NAJLJEPŠIM PAKIRANJEM

O prekrasnoj kutiji slastičarnice Meet Mia već smo pisali pa je svakako valja spomenuti i ovdje. U zagrebačkoj slastičarnici nude dvije varijante kutija, po cijeni od 28 i 30 eura, a u njima se nalaze keksi kao što su linzeri s malinom, londoneri, cimet čovječuljci, husari, limun keksi, polumjeseci s karamelom, mađarica i bijela pita, išleri, pistacija cvjetići i drugi. Narudžbe se vrše pozivom ili porukom na njihov broj, a više informacija možete pronaći ovdje. Osim keksa i sitnih kolača, u Meet Mia slastičarnici možete naručiti i kremaste kolače i torte. Puno je datuma već popunjeno i većina rasprodana pa, ako vam se sviđa njihova ponuda, svakako požurite sa svojom narudžbom.

image
Zvonimir Ferina Atelier Ferina Z/

PELJEŠKI KEKSI NA DOLCU

Osim što rade izvrstan sladoled, pelješka ekipa iz Croccantina ove godine nudi i Pelješku kutiju od jednog kilograma ispunjenu njihovim suhim, tradicionalnim keksićima. U njoj se nalaze orasnice, amaretti, krokant, broštulani mindeli, pandoleti, čokoladni paprenjaci, medenjaci, trganci s crnim vinom, čokoladni pandoleti i rogačići, a cijena kutije je 25 eura. Osim toga, nude i pelješki panettone u dva okusa, s kandiranim voćem i narančom i čokoladom po cijeni od 22 eura, te stollen s bademima i kandiranim voćem koji možete kupiti cijeli i polovicu po cijeni od 7, odnosno 14 eura. Paketi se preuzimaju na štandu Pelješki zet na tržnici Dolac ili u njihovoj slastičarnici na Pelješcu. Više informacija potražite ovdje.

image
Croccantino Instagram/

SLATKI PAKETI IZ ZAGORJA

Slatke pakete nudi i Filip Matok, vlasnik slastičarnice Gibanica, a za razliku od ostalih, njegove možete proširiti i drugim proizvodima domaćih proizvođača pa napraviti lijep božićni poklon za dragu vam osobu. U slatkom dijelu kutije, onom za koji je zadužen mladi slastičar, nalaze se ručno rađeni kolači i keksi, poput šapica i čokoladnih keksića. Više informacija potražite ovdje.

NAJINOVATIVNIJA KUTIJA

Dubrovačka Pašticerija Mala Truba ovih blagdana ističe se malo drugačijom, posebnijom ponudom. U svom paketu nude datulje s marcipanom u tamnoj čokoladi, zatim husare s koricom naranče, makom i džemom od višanja, rustikalne kiflice s orasima i zimskim začinima, linzere s koricom limuna i cimetom, bijelom čokoladom i malinom, raspucanci s konjakom i koricom klementine te perlice s bademom, lješnjakom i rogačem. U kutijama se nalazi kilogram suhih keksića, a za više detalja, svakako posjetite njihov Instagram profil.

image
Pasticerijamalatruba Instagram/

KUTIJA S TRADICIONALNIM KEKSIMA

Ako ste ipak više raspoloženi za domaće, tradicionalne slastice po receptima mama i baka, dobra opcija može biti i paket ekipe iz zagrebačkog Bread Cluba. U njihovoj kutiji od kilograma, koju prodaju po 30 eura, nalaze se vanilin kiflice, kokos loptice, nus štangice, londoneri i bajaždera, pišu na svom Instagram profilu. Upravo tamo možete saznati i više detalja.

image
Breadclub_zagreb Instagram/

SLATKI PAKET S KVATRIĆA

Ivana Čuljak iz Neka jedu kolače ove je godine pripremila božićni paket u kojem se nalaze keksići baci di dama, cantuccini, raffaelo kuglice, linzeri, keksi s orahom i karamelom, zatim ruby malina keksi, đumbirko keksi te keksi s komadićima čokolade. Paketi se u slastičarnici na adresi Kamaufova ulica 22 preuzimaju od 19. do 23. prosinca, a naručuju se putem Instagrama ili pozivom na broj. Svi detalji čekaju vas ovdje.

image
Boris Kovacev/Cropix

IMAMO I JEDAN S KNEŽIJE

Blagdanske kutije i ove godine nudi ekipa iz Jolie Petite slastičarnice na zagrebačkoj Knežiji. U njihovoj se nalaze raspucanci, keksi s komadićima čokolade, kiflice i još nekoliko vrsta slastica, a više o svemu možete saznati putem njihovih društvenih mreža.

MACARONS I SUHI KEKSI

Nedavno smo imali prilike kušati i slatki paket iz slastičarnice Macarons by Marija. Oni, naime, osim macaronsa, nude i prhke zvjezdice, kekse s čokoladom, raspucance i biskvitaste madeleines umočene u bijelu čokoladu. To je samo dio njihove ponude, a više detalja možete potražiti na njihovoj službenoj stranici.

image
Privatna Arhiva/

MALO DRUGAČIJI SLATKI PAKETI

Želite li se ovih blagdana počastiti i slasticama kao što je dobar panettone ili kutija čokoladnih bombona, razmislite i o brendovima kao što su Kroštula i Boogie Lab, koji ove godine panettone rade u nekoliko varijanti, zatim Chozen koji nudi kutije s čokoladnim bombonima kakve ne možete pronaći na baš niti jednom drugom mjestu ili slatkim paketima hotela Esplanade koji podrazumijevaju njihov božićni kolač sa suhim voćem i mini kolačiće. Osim toga, dobar panettone trenutačno možete pronaći i u Dubravici, gdje dolazi u lijepoj, limenoj kutiji, a tu je i ranije spomenuti Croccantino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:49