7 PRIJEDLOGA

Top gastro serijali 2022.: evo što gledati ako početak godine provodite na kauču

 Tenor/
Od uzbudljivih natjecateljskih serijala, do igranih i dokumentarnih, donosimo sedam super prijedloga

Sezona je dosadnih viroza i vjerujemo kako velik broj vas dane provodi ispod dekice. Dobro znamo i kako se ležanje na kauču u ovo vrijeme često svodi na naizmjenično uživanje u ostacima francuske salate i pretraživanju novih serija kojima ćete ispuniti vrijeme pa, u slučaju da se prepoznajete u opisu ili, potpuno suprotno, trenutno uživate na godišnjem odmoru i dane provodite u prirodi, a večeri ispred malih ekrana sa zdjelom kokica, svakako dobro proučite naš popis. Vjerujemo da će svaki gurman pronaći nešto za sebe, a onda to isto rado i preporučiti dalje.

ZA FANOVE JULIJE CHILD

Jedan od najpopularnijih serijala gastronomske tematike iz 2022. godine zasigurno je "Julia". Opisuje privatan život i karijeru fantastične Julie Child, a u glavnim ulogama nalaze se Sarah Lancashire, Bebe Neuwirth i David Hyde Pierce. U slučaju da ste već gledali film "Jule&Julia" i smatrate da ništa ne može nadmašiti sjajnu Meryl Streep i Stanleyja Tuccija, svejedno pružite "Juliji" priliku i uživajte u sasvim drugačijem prikazu šarmantne Julie Child.

Gdje gledati: HBO Max

ZA ONE KOJI OBOŽAVAJU STANLEYJA TUCCIJA

Iako je BBC krajem godine najavio kako se treća sezona serijala "Stanley Tucci: Searching For Italy" neće snimati, a zatim i sam Tucci objavio kako on svejedno planira nastaviti s projektom, dok čekamo da se to dogodi, još uvijek nam preostaju prve dvije prepune divnih priča i još ljepše hrane. Planirate li u 2023. godini put u Italiju, ovaj serijal obavezno pogledajte.

Gdje gledati: Sling TV/CNN

ZA ONE KOJI VOLE HRANU, ALI I NAPETE SLUČAJEVE

Volite li više iz fotelje rješavati napete slučajeve, svakako razmislite o gledanju Netflixovog dokumentarnog serijala "Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives." o vlasnici veganskog restorana Sarmi Melngailis, njezinom uspjehu, ali i padu. Uzbudljiv i totalno neočekivan, ovaj će vas serijal, sigurni smo, natjerati da u jednom popodnevu pogledate baš sve epizode.

Gdje gledati: Netflix

ZA NAJVEĆE KOKTEL MAJSTORE U EKIPI

Svima onima koji na kućnim tulumima prvi u ruke uzimaju alkohol i shaker mogao bi se svidjeti i "Drink Masters". Riječ je o serijalu u kojem se 12 svjetski poznatih miksologa natječe za titulu "The Ultimate Drink Mastera". Pripremite bilježnice, iz ovog biste serijala mogli ponešto i naučiti.

Gdje gledati: Netflix

SERIJA GODINE KOJU NE ŽELITE PROPUSTITI

Iako smo o "The Bearu" pisali već u nekoliko navrata, ovu seriju ni ovog puta nismo mogli propustiti spomenuti. Zbog realističnog prikaza rada u profesionalnoj kuhinji podigla je puno prašine među chefovima u cijelom svijetu i potpuno je drugačija od svih serija i filmova s chefovima u glavnim ulogama koje ste do sada gledali. Pojednostavljeno, prati priču chefa Carmyja Barzatta koji se vraća u Chicago kako bi spasio sendvič restoran svog pokojnog brata. Bez da previše otkrivamo, reći ćemo samo kako ćete i ovu seriju vrlo vjerojatno pogledati u jednom dahu. No, ne brinite, već je najavljena i druga sezona.

Gdje gledati: Hulu

ZA LJUBITELJE BRUNCHA

Za sve ljubitelje poširanih jaja i avokado tosta, tu je "The Big Brunch", HBO-ov serijal koji prati natjecanje chefova koji su svoj rad posvetili upravo brunchu i sada se bore za novčanu nagradu te, naravno, titulu majstora bruncha. Ovaj serijal bit će dobra ideja i za sve one kojima je potrebna inspiracija za kućna brunch druženja.

Gdje gledati: HBO Max

ZA KUĆNE SLASTIČARE

Nakon pojavljivanja u epizodi "Chef‘s Tablea", američka slastičarka Christina Tosi ovog se puta našla u ulozi voditeljice zabavnog i uzbudljivog "Bake Squada". Riječ je o serijalu u kojem sudionici odabiru temu i prigodu na koju žele da se određena slastica izradi, a zatim se četiri talentirana, iskusna slastičara natječu u kreiranju. Samo je jedan pobjednik te upravo on izrađuje tortu za poseban događaj. Serijal je stvoren za gledanje na opušteno popodne i jedan od onih bez nepotrebne drame, ali i prepun deserata koji će vas ostaviti bez riječi.

Gdje gledati: Netflix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:41