OD JUTRA DO MRAKA

Produženi vikend u Puli: Gdje na doručak, kavu i ručak, a gdje na čašu piva, vina ili koktel

Uputite li se prema Istri i Puli, bez brige, nećete ostati ni gladni ni žedni jer ova mjesta vrijedi posjetiti

Iako jedva čekamo da krene toplije proljetno vrijeme da možemo uživati u kavi na suncu, to ne znači da i po ovom nepredvidivom vremenu ne volimo zbrisati na izlet izvan metropole, osobito ako nas put odvede u Istru. Čak i kad ne idemo ciljano radi koncerata u Areni, Pula je dobra ideja za kratko vikend-putovanje pa smo se raspitali kod gastro znalaca i lokalaca gdje u Puli nešto dobro pojesti i popiti tijekom jednog dana u gradu.

KADA UJUTRO STIGNETE U GRAD, PRVA ADRESA NEKA VAM BUDE…

Ale Dolci & Dolci - Ulica Bože Gumpca 36

Početkom prosinca otvorena je slastičarnica Ale Dolci & Dolci koju vode Alessia Turrini i Mattia Compri, talijanski bračni par koji živi u Puli pa u ponudi imaju brojne talijanske deserte zbog kojih inače rado putujemo preko granice. Kroasani s kremom od pistacije, čokolade ili pak slastičarskom kremom, razne krafne, profiteroli, tortice i druge poslastice samo su djelić njihove ponude. Svoj posjet nemojte odgađati jer slastičarnica radi od srijede do petka od 9 do 15 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 12 sati.

image
privatna arhiva

AKO BISTE RADIJE DORUČKOVALI NEŠTO NA ŽLICU I PILI KAVU NEKA VAM IDUĆA POSTAJA BUDE…

Kavana Lattiera - Trg Kralja Tomislava 4

Dopadljivi kafić Lattiera na Verudi mnogi opisuju kao komadić berlinske scene u Puli, što je i bila ideja iza otvaranja ove male kavane u 2021. godini. Osim što nude ukusne kave, kao i svježe cijeđene ili detox sokove, koje možete ispijati u prostoru kavane ili pak na terasi, možete se počastiti i smoothie zdjelicama ili pak granolom s jogurtom. Imaju u ponudi i kolače, a za sve pivopije naći će se i koje craft pivo. Dobar su izbor i za večernja druženja uz koktele.

image
Facebook

image
Ustupljena Fotografija/

KADA OGLADNITE, ZA RUČAK SE UPUTITE U…

Restoran Fish Food More - Rizzijeva ulica 47

Ovaj jednostavno uređeni restoran ima odličnu tjesteninu sa školjkama, razne buzare i slične specijalitete od ribe i morskih plodova iz dnevnog ulova. Vlasnici restorana Fish Food More vrlo dobro znaju kakvu raskoš namirnica nudi naše more, a u njemu i sami možete uživati prilikom posjete Puli. Pripazite samo, trenutno rade samo za ručak od 11 do 17 sati, dok su ljeti dostupni i za večeru. Jelovnika najčešće nema pa je najbolje savjetovati se s timom u restoranu što vam mogu ponuditi.

image
Facebook

AKO STE IPAK ZA NEŠTO NABRZINU, NEKA TO BUDE U…

Lokalu Pločica - Narodni trg 9

Upravo u paviljonu na pulskoj tržnici vrijedi kušati ćevape Mersima Halilovića i Snježane Filiplić u malom lokalu Pločica. Ovaj bračni par ne kupuje prethodno samljeveno meso, nego ćevape i burgere rade sami i od hrvatskog mesa, bez pojačivača okusa ili dodataka poput soje. Luk nabavljaju ravno s tržnice, lepinje im radi jedna pekara u Puli, a fokus im je na kvaliteti, a ne na širini ponude. Radno vrijeme im je od 11 do 19:30 sati pa ovdje možete svratiti i na ranu večeru.

image
Instagram

AKO JOŠ UVIJEK IMATE ENERGIJE I VOLJE, OPUSTITE SE UZ…

Čašu vina i ugodan ambijent restorana kao što su Trattoria Vodnjanka u Ulici Dinka Vitezića 4, u kojoj nemojte preskočiti cheesecake od skute, odnosno restorana Farabuto u ulici Sisplac 15 gdje će vas dobro ugostiti. Za autentični doživljaju Pule navečer svratite još i u Sirena caffe bar u Forumu 12 na craft pivo ili stvarno dobar Negroni, a ako ujutro niste uspjeli svratiti u Lattieru, nećete pogriješiti ni ako tamo potražite osvježenje u crafticama i raznim dobro promišljenim koktelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:27