OMILJENO OSVJEŽENJE

Ovo su trenutno najbolji sladoledi koje možete kupiti u Zagrebu i ostatku zemlje

Izdvojili smo četiri mala proizvođača čije biste sladolede ovog ljeta svakako trebali isprobati

Iako je vremenska prognoza posljednja dva tjedna više nego promjenjiva, za nas je 21. lipnja, osim početka ljeta, označio i početak neumjerenog uživanja u omiljenoj ljetnoj poslastici. I toga se, kišama i pljuskovima unatoč, čvrsto držimo. Srećom, sladoledna scena kod nas sve se više širi i raste pa tako nam je tako izbor kvalitetnih sladoleda sve veći i dostupniji, što nas posebno veseli. Baš zato, odlučili smo izdvojiti nekoliko proizvođača koji trenutno rade najbolji sladoled na tržištu, a koji je dostupan u manjim ili većim zagrebačkim trgovinama, ali i u ostatku zemlje. Našu listu najboljih potražite u nastavku.

image
Unsplash

NAJBOLJI SLADOLED IZ SUPERMARKETA

Za brend Croccantino, sigurni smo, već ste čuli, jer njihovi su sladoledi dostupni u cijeloj zemlji i već neko vrijeme slove za najbolje među najboljima. Iza projekta Croccantino stoje Marija i Ivan, bračni par s Pelješca koji je zagrebačkoj publici postao poznat po pelješkim slasticama koje su prodavali i još uvijek prodaju na svom malom štandu Pelješki Zet na tržnici Dolac, a kada su ušli u projekt Startaj Hrvatska, proširila se vijest i o njihovom odličnom sladoledu. Nude ga u nekoliko okusa, među kojima bismo svakako izdvojili pistaciju, limun i kadulju i jedan od novijih okusa, mango i marakuja, koji je baš stvoren za ljeto. Više o Croccantinu možete saznati ovdje, a zapratiti ih možete i na društvenim mrežama.

image
Miljenko Hegedic/Artmedia
image
Privatna arhiva

NAJBOLJI SLADOLED U ZAGREBU I NA FESTIVALIMA

Kada smo prije nekoliko godina radili veliki test zanatskih sladoleda, pobjedu je uvjerljivo odnijela Nina Šarić sa svojim Pri Suncu sladoledom. Zagrepčani ga mogu naručiti u rinfuzi, i to u nekoliko okusa, među kojima ponovno izdvajamo pistaciju, ali i fantastičnu kombinaciju badema i meda, dok ostali ljubitelji dobrog sladoleda Pri suncu mogu isprobati na različitim festivalima diljem zemlje. Nina je nedavno izbacila i svoje sladolede na štapiću, koji su jednako ukusni kao oni u rinfuzi, a gdje ih možete isprobati ovog ljeta (osim na odabranim zagrebačkim adresama), saznati možete na društvenim mrežama gdje Nina objavljuje sve najnovije informacije.

Cijelu priču o Pri Suncu sladoledu možete pročitati ovdje.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Vanesa Pandžić/Cropix

NAJBOLJI SLADOLED ZA MALE I VELIKE

Tražite li kvalitetan sladoled koji možete ponuditi i najmlađima, odlična opcija bit će Daš Pops? Riječ je o malom proizvođaču čiji su sladoledi odnedavno dostupni i u supermarketima te drogerijama, a koji radi jednostavan, a ukusan sladoled od tek nekoliko sastojaka. Nude sladoled za bebe i za stariju djecu, a najbolje od svega je to što je baš sve što naprave više nego ukusno i odraslima. Mi smo sada već fanovi njihovog lješnjak s nougatom sladoleda, a volimo i onaj s kokosom i bademom. O Daš Pops? sladoledima pisali smo kada su tek počeli s proizvodnjom i više o svemu možete pročitati ovdje i ovdje, a za više informacija posjetiti možete i njihove društvene mreže.

image
Lidija Lončarić
image
Ustupljena fotografija

NAJBOLJI TOTALNO DRUGAČIJI SLADOLED U ZAGREBU

Nedavno smo isprobali sladoled KREMA, koji je osmislila ekipa iz popularnog zagrebačkog burger restorana Burgeraj. Riječ je o totalno drugačijem, neobičnom sladoledu inovativnih okusa, primjerice, pečene trešnje, mango sticky rice deserta ili čokolade i tamnog piva. Upravo sva tri pobrojana naši su trenutni favoriti među KREMA sladoledima, o čemu više možete čitati ovdje. KREMA x Burgeraj sladoledi kupiti se mogu u Burgeraju, na adresi Vlaška ulica 35. Više informacija čeka vas i na društvenim mrežama.

image
Lidija Lončarić
image
Lidija Lončarić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 11:13