JEFTINO, A UKUSNO

Od variva do burgera, ovih 20 jela koštat će vas samo 30-ak kuna, a tražit će se porcija više

 Marko Miscevic/Cropix/
Napravili smo popis jela kojima se i sami volimo vraćati, a koja vas neće koštati više od 30-ak kuna

S povećanjem cijena, nabavka namirnica može postati prava gnjavaža. Bez obzira na to je li nam košarica puna ili ne, često nam se čini da smo potrošili previše novaca za dobiveno i upravo zato, odlučili smo napraviti listu provjerenih recepata za jela koja vas neće koštati više od 30-ak kuna, a svidjet će se baš svima za stolom. Također, dobro je napomenuti kako je pri kuhanju pažnju uvijek dobro usmjeriti i na ostatke pa tako, primjerice, od lišća mrkve ili cikle možete napraviti sasvim nova, jeftina, a tako ukusna jela. Kupujte pametno i jedite dobro. Recepte potražite u nastavku.

JEDNOSTAVAN RUČAK

Ako pitate nas, ručak usred tjedna trebao bi biti brzo gotov, cjenovno pristupačan, ali ukusan. Pripremili smo zato recepte za slasne popečke od riže sa salatom, na kišne dane kuhamo palentu s kiselim vrhnjem i čvarcima, a kada se pojave prve paprike, punimo ih krumpirom. Krumpir pečemo i u foliji, a tu je i recept za omiljeni klasik - krpice sa zeljem. Na našoj listi našla se još i slasna pita sa sirom zbog kojeg ćete zaboraviti na burek iz pekare, a imamo i recept za brzi, ali tako ukusan ručak - jaja u šalši sa slanutkom.

Popečci od riže, pšenice, leće i heljde sa salatom

image
Berislava Picek/Cropix/


Palenta s kiselim vrhnjem i čvarcima

image
Berislava Picek/Cropix/


Paprika punjena krumpirom

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix


Krumpir u foliji s kuhanim jajima

image
Marko Miscevic/Cropix/


Krpice sa zeljem

image
Berislava Picek/Cropix/


Pita sa sirom

image
Lidija Lončarić/


Jaja u šalši sa slanutkom

image
Berislava Picek/Cropix/


NA ŽLICU

Dobar ručak na žlicu ponekad je sve što nam treba nakon napornog radnog dana. Još nam draži postaje ako priprema ne oduzima previše vremena i ako ga možemo napraviti od sastojaka koje već imamo u hladnjaku. Upravo su takva jela juha od luka, ribollita i minestrone, a za grah s kiselim kupusom i varivo od poriluka možda ćete ipak morati svratiti do trgovine. U sva variva možete dodati i meso po želji, no možete ga i u potpunosti izbaciti.

Ribollita

image
Deposit Photos//


Grah s kiselim kupusom

image
Berislava Picek/Cropix/


Lagana francuska juha od luka

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix


Varivo od poriluka sa suhim rebarcima

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix


Minestrone

image
/Shutterstock


MESO

Kada su u pitanju skromne mesne delicije, odabir najčešće pada na svježe jetrice, mljeveno meso ili piletinu. Ovih dana spojili smo baš te namirnice s omiljenim prilozima i upakirali ih u kuglice i pite i napravili jela koja s tanjura nestaju brže nego što možete zamisliti.

Jetrica sa slaninom

image
Berislava Picek/Cropix/


Popečci od mesa

image
Berislava Picek/Cropix/


Pita s mesom iz tave

image
Lidija Lončarić/


Pileća krilca s mlincima

image
Berislava Picek/Cropix/


RIBA

U slučaju da tjednu nabavku volite obavljati na tržnici, zaputite se i do ribarnice. Potražite najljepše srdele i oslić pa ih pripremite dok su još svježi. Od srdele možete, između ostalog, napraviti fishburgere ili ih jednostavno pržiti i poslužiti s krumpir salatom, od oslića napravite popečke, a u slučaju da ste preskočili odlazak u ribarnicu i u smočnici imate samo konzervu tune - napravite umak s mlincima.

Fishburgeri sa srdelama

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix


Popečci od oslića

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix


Srdele s krumpir salatom

image
Marko Miscevic/Cropix/


Tuna s mlincima

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:19