ULTIMATIVNA LISTA

Od ribe, preko sočnih pečenja do omiljenih slastica, ovo je 20 najboljih blagdanskih recepata

 Marko Miscevic/Berislava Picek/Cropix/Jelena Markota/@eardur/
Na našoj ultimativnoj blagdanskoj listi svatko će pronaći nešto za sebe!

Dok nas do Božića dijeli samo još dva dana i obavljamo posljednji shopping ovih blagdana, važno je ponoviti gradivo. Upravo zato, sastavili smo popis od 20 jela za Badnjak i Božić kako bismo vam olakšali posljednje pripreme. Spremite ga, ponesite u trgovinu i ovih blagdana kuhajte najslasnija jela bez stresa.

BADNJAK

Druženja na Badnjak uvijek uključuju bogata jela od ribe, a osim klasičnog bakalara, ove godine za predjelo pripremamo paštetu od tune i tartar od skuše, a okrećemo se i ribljim alternativama pa tako donosimo recepte za punjene lignje iz pećnice te omiljenu gregadu.

PAŠTETA OD TUNE

image
Marko Miščević/Cropix/

TARTAR OD SKUŠE

image
Marko Miščević/Cropix/

BAKALAR NA TRI NAČINA

image
Marko Miščević/Cropix/

BAKALAR NA JUHU S KRUMPIROM

image
Marko Miščević/Cropix/

LIGNJE IZ PEĆNICE

image
Marko Miščević/Cropix/

GREGADA

image
Ante Cizmic/Cropix/

BOŽIĆ

Božićni ručak nezamisliv je bez dobre juhe, a potom i kuhanog mesa uz umak od hrena. Dodajte tome i slasnu puricu s mlincima, sočnu svinjetinu ili aromatičnu janjetinu i gozba može početi. U slučaju da izbjegavate meso, dobar odabir bit će povrtni odresci s bogatim pireom po receptu Jelene Markote, a prije njih svakako razmislite i o raskošnoj krem juhi od raštike i lješnjaka.

PILEĆA JUHA S GRIZ NOKLICAMA

image
Marko Miščević/Cropix/

UMAK OD HRENA

image
Marko Miščević/Cropix/

KREM JUHA OD RAŠTIKE I LJEŠNJAKA

image
Jelena Markota/@eardur/

PURICA S MLINCIMA

image
Marko Miščević/Cropix/

PUNJENA SVINJSKA POTRBUŠINA

image
Tomislav Kristo/Cropix

PEČENI JANJEĆI BUT S KRUMPIROM PO RECEPTU CHEFA MARIJA MIHELJA

image
Marko Miščević/Cropix/

ODRESCI ŠENONA I PIRE OD GRAHA

image
Jelena Markota/@eardur/

SLATKO ZA KRAJ

Božić ne može proći niti bez odabranih slastica. Osim keksa koje smo do sada već ispekli, na stolu je obavezna i kakva raskošna torta, klasici poput mađarice, kuglofa i panja, a tu su i nezaobilazni kolači od dizanog tijesta. Dobar odabir bit će i hrskava baklava, a radite li slastice u zadnji čas, uvijek se možete upustiti u pripremu jednostavnih kokos kuglica.

BOŽIĆNA TORTA

image
Berislava Picek/Cropix/

MAKOVNJAČA

image
Ivana Nobilo/Cropix/

MAĐARICA PO RECEPTU PETRE JELENIĆ

image
Marko Miščević/Cropix/

BAKLAVA SA SPEKULAS KEKSIMA

image
Jelena Markota/@eardur/

BOŽIĆNI PANJ PO RECEPTU PETRE JELENIĆ

image
Marko Todorov/Cropix

KUGLOF S NARANČOM

image
Marko Miščević/Cropix/

KOKOS KUGLICE PO RECEPTU ANE GRGIĆ

image
Berislava Picek/cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 12:01