Dok nas do Božića dijeli samo još dva dana i obavljamo posljednji shopping ovih blagdana, važno je ponoviti gradivo. Upravo zato, sastavili smo popis od 20 jela za Badnjak i Božić kako bismo vam olakšali posljednje pripreme. Spremite ga, ponesite u trgovinu i ovih blagdana kuhajte najslasnija jela bez stresa.
BADNJAK
Druženja na Badnjak uvijek uključuju bogata jela od ribe, a osim klasičnog bakalara, ove godine za predjelo pripremamo paštetu od tune i tartar od skuše, a okrećemo se i ribljim alternativama pa tako donosimo recepte za punjene lignje iz pećnice te omiljenu gregadu.
BOŽIĆ
Božićni ručak nezamisliv je bez dobre juhe, a potom i kuhanog mesa uz umak od hrena. Dodajte tome i slasnu puricu s mlincima, sočnu svinjetinu ili aromatičnu janjetinu i gozba može početi. U slučaju da izbjegavate meso, dobar odabir bit će povrtni odresci s bogatim pireom po receptu Jelene Markote, a prije njih svakako razmislite i o raskošnoj krem juhi od raštike i lješnjaka.
KREM JUHA OD RAŠTIKE I LJEŠNJAKA
PEČENI JANJEĆI BUT S KRUMPIROM PO RECEPTU CHEFA MARIJA MIHELJA
ODRESCI ŠENONA I PIRE OD GRAHA
SLATKO ZA KRAJ
Božić ne može proći niti bez odabranih slastica. Osim keksa koje smo do sada već ispekli, na stolu je obavezna i kakva raskošna torta, klasici poput mađarice, kuglofa i panja, a tu su i nezaobilazni kolači od dizanog tijesta. Dobar odabir bit će i hrskava baklava, a radite li slastice u zadnji čas, uvijek se možete upustiti u pripremu jednostavnih kokos kuglica.
MAĐARICA PO RECEPTU PETRE JELENIĆ
BOŽIĆNI PANJ PO RECEPTU PETRE JELENIĆ
KOKOS KUGLICE PO RECEPTU ANE GRGIĆ
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....