DOBRA PREPORUKA

Od centra do Zaprešića, ove 3 adrese ne želite zaobići ako volite dobar sladoled

 Jenna Day/unsplash/
Izdvojili smo tri domaća proizvođača koji nude odličan sladoled i kojima se i sami neprestano vraćamo

Svi dobro znamo kako je sladoled najbolje ljetno osvježenje. I dok smo u mlađim danima tamanili svaki koji nam je došao pod ruku, s godinama smo naučili razlikovati one manje dobre od onih stvarno dobrih. Danas tako najčešće biramo primjerke punog, bogatog okusa, napravljene od kvalitetnih sastojaka i domaće proizvodnje. Upravo takve pronašli smo na nekoliko adresa i, otkrit ćemo vam, shvatili da smo za dvije kuglice sjajnog sladoleda spremni otići čak i do Zaprešića. Isprobali smo koju kuglicu i izdvojili tri adrese koje vas definitivno neće razočarati.

PRI SUNCU

Na našem prošlogodišnjem testiranju domaćih craft sladoleda, pobjedu u jakoj konkurenciji odnio je upravo sladoled brenda Pri suncu. Kako smo otkrili tada, divan gelato po talijanskoj recepturi nastaje u prostorima zagrebačke tržnice na Savici i od samog početka ekipa Nine Šarić, koja stoji iza Pri suncu brenda, osvojila je Zagrepčane. Teško je odlučiti se samo za jedan omiljeni okus, ali među favorite svakako ubrajamo sjajan badem s medom, pistaciju, tiramisu i breskvu. Ekipa iz Pri suncu trenutno je na godišnjem odmoru, no pakiranja njihovih sladoleda možete pronaći u Zelenoj kući na Vrbiku te Lokal marketu na Knežiji. Više informacija potražite na njihovom Instagram profilu.

image
@pri_suncu_luxury_gelato Instagram/

TRINITY

Za dobar sladoled spremni smo sjesti u auto i odvesti se u Zaprešić. U tamošnjoj slastičarnici Trinity, o kojoj smo već pisali, osim sjajnih slastica, rade i isti takav sladoled. Nude okuse kao što su čokolada i crumble, vanilija, kinder country, jogurt i amarena, te nekoliko veganskih opcija kao što su limun i malina. Također, birati možete i između premium okusa sladoleda od manga, lješnjaka, ricotte i smokve, pistacije i drugih. Iako su prije nudili sladoled brenda aRoma, onaj koji trenutno imaju u ponudi rade sami. A kad ste već u Zaprešiću i uživate u kuglici omiljenog okusa ledene poslastice, počastite se i nekom od njihovih slastica. Ekipa iz njihove kuhinje radi stvarno odličan posao. Ponudu možete provjeriti i na njihovom Instagram profilu.

image
@trinity.sweets Instagram/

MELT

Provjereno dobar sladoled godinama jedemo u Meltu, u zagrebačkoj Radićevoj ulici. Ovdje također nude klasične i veganske varijante, a posljednji sladoled koji nas je ovdje osvojio bio je okus kokosa. Također, dobra opcija uvijek će biti osvježavajući voćni okusi, ali i odlična pistacija. Osim sladoleda, u Meltu možete naručiti i doručak te brunch (tost, granola bowl, quichevi i slično), slatke zalogaje poput keksa i kolača, ali i kakav voćni koktel. Sve novosti i dodatne informacije možete potražiti na njihovom Instagram profilu.

image
@melt_zagreb Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 14:24