Trendi lokacija

Novo mjesto u Zagrebu s fantastičnim ribljim menijem oduševit će i najzahtjevnija nepca

Official Salmon Deli

 Ustupljena fotografija
Otvoreno je u hotelu Zonar Zagreb, a nudi eat in i take out opcije

Iako je koncept "fish deli shop" kod nas još uvijek pomalo nepoznat, veliki svjetski gradovi bez njega ne mogu zamisliti svoju gastronomsku scenu. Fish deli je skraćenica riječi delikatesa i riba, a predstavlja mjesto u kojem se prodaju i poslužuju riba, morski plodovi te posebne marinade, umaci i prilozi. Specifičan je po tome što posjetiteljima nudi mogućnost konzumiranja gotovih jela unutar lokala, ali i kupnje svježe nezačinjene ribe. Drugim riječima, nije ni trgovina niti restoran, već poseban gastro dodatak u kojem se bez grižnje savjesti uživa u najkvalitetnijim ribljim specijalitetima.

Prvi hrvatski fish deli otvorio je svoja vrata u Zagrebu. Svojim eat in i take out konceptom donosi pravo osvježenje na zagrebačku delikatesnu scenu, kao i novu popularnu lokaciju za uživanje u ribljim specijalitetima. Riječ je o Official Salmon Deliju, a kako i samo ime otkriva, ponuda jela bazirana je prvenstveno na lososu koji se može sljubiti s gotovo bilo kojom drugom namirnicom, premda njegovi okusi najviše dolaze do izražaja kad su obogaćeni prirodnim začinima, kapljicama vrhunskog maslinovog ulja i upareni s gutljajem kvalitetnog vina. Upravo ovakve, ali i mnogo zanimljivije kombinacije našle su se na jelovniku Official Salmon Delija, a ponuda jela dijeli se na ukusne zalogaje koje je moguće kušati u samom lokalu i one za van.

image

Official Salmon Deli

Ustupljena fotografija

Od ukusne eat in ponude, na meniju su se našli kreativni zalogaji poput domaćeg gravlaxa od lososa, sušenog lososa obogaćenog ukiseljenom ciklom i jogurtom od cikle ili club sendviča s dimljenim lososom. Tu je i nekoliko slatkih opcija pa se gosti hotela, kao i ostali posjetitelji, mogu zasladiti toplim vaflima, krafnama s kremom od vanilije te kolačem od limete i lokalnog sira, bijele čokolade i interesantnog hrskavog korijandera.

Hrana za van često asocira na kaloričnu i tešku pa je Official Salmon Deli svojim probranim delicijama i kreativnim ribljim jelima odlučio promijeniti shvaćanje tog koncepta. U bogatoj take out ponudi se izdvaja tartar od lososa, kvarnerske hame marinirane ciklom i divljim komoračem te losos glaziran medom i sjemenkama korijandera.

image

Official Salmon Deli

Ustupljena fotografija

Iza zanimljivih ribljih kreacija stoji poznato lice gastronomske scene, Jeffrey Vella, gastronomski direktor Maistra grupe koji je osmislio novi gourmet koncept hotela Zonar Zagreb.

"Gastronomija postaje sve važniji faktor kod odabira turističke destinacije i to je činjenica koju moramo uzeti u obzir kod kreiranja ponude hotela. Official Salmon Deli je rezultat potražnje za lokacijom koja nudi kreativnost, ambijent i najukusnije, ali i zdravije delicije. Vjerujem kako će ovo postati novo odredište ne samo gostiju hotela, već i Zagrepčana koji su u potrazi za novim, urbanim i atraktivnim središtem druženja", ističe Jeffrey Vella.

Osim lososa, mogu se kupiti i posebni umaci i pripravci začina, kao što su klasični začin od kopra, limunove korice i mljevene paprike ili azijski sa zvjezdastim anisom i limunskom travom. No, u ponudi također imaju dimljeni brancin te mnoga druga primamljiva riblja jela. Cijene se kreću od devet do 14 eura za obroke u restoranu, četiri ili šest eura za desert te 12 eura za take out losos.

image

Official Salmon Deli

Ustupljena fotografija
image

Official Salmon Deli

Ustupljena fotografija
image

Official Salmon Deli

Ustupljena fotografija
image

Official Salmon Deli

Ustupljena fotografija

Osim u gastronomskoj ponudi, oni koji odluče uživati u ribljim delicijama unutar Official Salmon Delija mogu se opustiti i u ugodnom ambijentu Zonar Zagreba. Zonar Zagreb dio je Maistra City Vibes brenda hotela osmišljenog za istinski urbani odmor u Zagrebu uz savršen spoj modernizma i opuštenosti kojem atraktivnost ambijenta i kreativnost gastronomske ponude Official Salmon Delija pružaju sasvim novo iskustvo gradskog odmora i mjesta za druženje.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Maistrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2024 08:54