Za početak, zaputite se do obližnjeg kioska i nabavite svoj primjerak Nedjeljnog Jutarnjeg uz koji danas dolazi i novi broj magazina Dobra hrana. Neka to bude vaše štivo za pospanu nedjelju prije ili nakon obilnog ručka. Zatim bacite pogled na naše prijedloge i današnji dan iskoristite za apsolutno uživanje u dobroj hrani, serijama i glazbi.
ŠTO KUHATI?
Dobra ideja bit će odmah uz kavu zamijesiti tijesto za omiljenu focacciu u koju ćete potom upakirati one slatke cherry rajčice koje su vam ostale od posljednjeg obilaska tržnice ili vlastitog vrta. Dodajte i šaku začinskog bilja, dobro maslinovo ulje, pa čak i koju maslinu pa pustite da se tijesto diže dok razmišljate što biste mogli skuhati za ručak. Osim toga, za uživanje uz kavu ili čaj, pred dolazak jeseni uvijek su dobra ideja i cimet rolice. Uvijek ih radimo po receptu Slavice Šagolj i baš uvijek ispadnu mekane i sočne.
SVE ŠTO VAM TREBA ZA DOBRU FOCACCIU
Potom u lonac ubacite sve što je potrebno za dobru pileću juhu, pustite da se krčka, a uz to napravite i jednostavne, ali svima omiljene griz knedle. Ako je vaš odabir danas perad, poslužite se i našim receptima za slasno pureće pečenje s krumpirima ili pak žgvacet koji bi vrlo lako mogao biti ručak za dva dana.
RECEPT ZA PEČENJE S KRUMPIRIMA
U slučaju da danas ipak razmišljate o drugim opcijama i na pameti vam je sočna svinjetina ili teletina, ne brinite, u nastavku ostavljamo recepte za pečenu svinjetinu s jabukama i medom, taman da iskoristite hrskave zelene domaće jabuke, a tu je i recept za slasnu teletinu s krumpirom iz pećnice. Ručak s kojim ne možete pogriješiti.
TELETINA S KRUMPIROM IZ PEĆNICE
Kada su pak u pitanju slatkiši, svakako razmislite da iskoristite ono najbolje od kraja ljeta. Napravite sočnu roladu od smokava ili predobar čokoladni kolač s kruškama. U slučaju da ste u žurbi ili jednostavno smatrate da niste dovoljno spretni kada je u pitanju priprema slastica, dobra opcija bit će i jednostavna peciva od lisnatog tijesta s kremom od badema i breskvama ili nektarinama.
LISNATO S BRESKVAMA I BADEMIMA
ŠTO NAKON RUČKA?
Dobra ideja uvijek je pogledati kakvu dobru seriju, a naša preporuka svakako je serija "The Bear" o kojoj smo već pisali. Dinamična, kaotična, dramatična i zabavna istovremeno, ova će vas serija zalijepiti za male ekrane i vrlo vjerojatno ćete odgledati baš cijelu sezonu do kraja dana. Više preporuka potražite ovdje.
U slučaju da ipak želite odmoriti od serija gastronomske tematike i zainteresirani ste za nešto napetije, dobra preporuka bit će i serija "Pacijent" sa Steveom Carellom i Domhnallom Gleesonom koju preporučuje Nenad Polimac.
"Već sam početak prikuje vas za mali ekran: Carell baš ne izgleda kao inače, ima dužu bradu i naočale, što odgovara liku koji glumi, vrhunskog psihijatra, međutim, kad u prvoj epizodi pokušava ustati iz kreveta, shvati da je lisicama čvrsto vezan za svoj ležaj i da se ne može kretati. Ispada da je zarobljenik svojeg pacijenta (Gleeson), serijskog ubojice koji ga tako želi prisiliti da izliječi njegov poremećaj", piše Polimac u svom tekstu.
CIJELI OSVRT NA SERIJU POTRAŽITE OVDJE
I na kraju, dok sjeckate, miksate, kuhate i pečete, pripremate grickalice i kauč za gledanje serija i filmova, uzmite kratku pauzu i upalite kakvu dobru glazbu. Primjerice, nakon što smo pročitali osvrt Aleksandra Dragaša na novi album Jacka Whitea, njegov "Entering Heaven Alive" je sve što na laganu nedjelju želimo slušati.
"Ako je "Fear Of The Dawn" bio nalik noćnoj mori tijekom koje se White znoji u strahu od zore, "Entering Heaven Alive" je poput lijepog sna iz kojeg bi se čovjeku bilo žao probuditi. Zaista je nalik ulasku u raj, a da čovjek nije umro, nego u njega ulazi živ, možda tek malo sanjiv i bunovan, ali u svakom slučaju raznježen i sretan", piše Dragaš.
Dobar odabir ovih dana, ususret velikom koncertu na Šalati, bit će Pips Chips&Videoclips. Albumi Fred Astaire, Drveće i rijeke i Bog uvijek su dobra ideja za nedjeljno poslijepodne, a zanimljivo štivo u tom slučaju mogao bi biti i intervju s Dubravkom Ivanišem koji možete potražiti ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....