SVI PRIČAJU O...

Ljeto u Zagreb nikad uzbudljivije, ovo su nova mjesta gdje se nude top pizze, sendviči, krafne, burgeri i kokteli

Na našem popisu nalaze se tri nova mjesta na kojima možete uživati u slasnim zalogajima za doručak, ručak, večeru ili, pak, provjeriti novo mjesto za druženje s prijateljima koje dugo niste vidjeli

Od nove pekarnice u kojoj se za sendvič, pizzu i krafnu čeka u redu, preko skrivenog kafića do novog mjesta s burgerima, u nastavku donosimo pregled tri nove adrese o kojima se ovih dana priča među zagrebačkim gurmanima. Ako ste ostali u gradu i tražite dobar doručak, ručak ili vam je jednostavno dosadilo staro mjesto za piće s ekipom, ovaj popis obavezno spremite na sigurno mjesto.

DUGOOČEKIVANA PEKARNICA NUDI TOP PIZZU, SENDVIČE I NAJPOPULARNIJE KRAFNE U GRADU

Ne postoji gurman u gradu do kojeg ovih dana nije došla vijest da se napokon otvorio Proof 33. Riječ je o hibridu slastičarnice i pekarnice, svojevrsnom nastavku na superuspješni projekt Broom 44 chefa Igora Gudca na zagrebačkoj tržnici Dolac, a ovdje se, među ostalim, nude i popularne krafne Janje Benić i sasvim drugačija pizza za koju je zaslužna naša nagrađivana pizzaiola Kristina Halužan. Iza ovog projekta također stoji Igor Gudac, a desne ruke ovog puta su mu sada već dugogodišnji suradnici Ivan Marković kao voditelj lokala, te Tomislav Marković kao jedan od kuhara zaduženih za slasne sendviče i druge delicije koje se ovdje nude. Sve o Proofu 33 možete pročitati ovdje i ovdje, a mi ćemo još samo dodati kako ovdje nikako ne biste trebali preskočiti sendvič sa svinjetinom, onaj s janjetinom te vegansku varijantu, ranije spomenute krafne, galette i tarteve, a na njihove pizze, posebice margheritu, mogli biste se opasno navući.

image
Ivan Dimnjaković/
image
Ivan Dimnjaković/
image
Ivan Dimnjaković/

NOVO KUL MJESTO ZA PIĆE S EKIPOM

Ovih se dana naveliko govori i o Pri Nami, projektu ugostitelja Marina Levaja i glumca Šiška Horvata Majcana, malom lokalu koji se smjestio u dvorištu zagrebačke NAMA-e. Pogađamo, upravo je lokacija, barem djelomično bila inspiracija i za ime, a s obzirom da je riječ o pomalo skrivenoj lokaciji, idealna je za bijeg od (nadamo se) posljednjih velikih ljetnih vrućina. Nude široku selekciju piva i vina, rade i koktele koje možete popiti i na simpatično uređenoj terasi, a načuli smo i kako bi se ovdje uskoro mogli pojesti slasni tacosi te drugi mali zalogaji. Ovo mjesto posebno je živo za vrijeme večernjih sati pa, kada se penjete prema Strossmayerevom šetalištu, na Zakmardijevim stubama skrenite u skriveno dvorište i uživajte u malo drugačijem Zagrebu.

NA BURGERE DO MAKSIMIRA

Novi mali restoran otvoren je i na zagrebačkoj Maksimirskoj cesti, na broju 96. Nosi naziv The Shed, a nudi burgere, konkretne komade mesa kao što su steakovi i rebarca, a za one koji u vruće ljetne dane traže ipak nešto laganije, tu su i salate, piletina i druga jela. Kako saznajemo, ideja je bila Zagrepčanima ponuditi kvalitetnu hranu kakva se najčešće jede u pubovima, a sudeći po objavama na društvenim mrežama, ovdje se posebno ponose slasnim burgerima pa tako nude i varijantu na čak četiri kata. Na simpatičnu terasu svratiti možete i na piće, primjerice pivo ili čašu vina. Otvoreni su od utorka do nedjelje od 15 do 23 sata, no na njihovim društvenim mrežama stoji kako do 22. kolovoza rade samo do 21 sat pa svakako unaprijed provjerite kako ne biste naletjeli na zatvorena vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:43