GDJE ZA VIKEND?

Izlet u Fužine ili koktel festival u gradu, vikend u znaku štrudla ili šarana na rašljama

 Štrudlafest Facebook/
Na Savi se peče šaran na rašljama, u tijeku je i koktel festival, a ako ste raspoloženi za izlet, potegnite do Fužina

Vratili ste se s godišnjeg u sivi Zagreb i u potrazi ste za aktivnostima kojima biste ispunili vikend? Ne brinite, pripremili smo vodič koji bi vam ovog vikenda mogao olakšati stvari i pomoći vam u stvaranju planova s ekipom. Pobrojali smo najzanimljivije događaje koji se ove subote i nedjelje odvijaju u Zagrebu, a imamo i nekoliko dobrih ideja za izlet izvan grada. Razmislite tako o odlasku u Fužine na Medun festival, u Jaškovo na Štrudlafest ili pak svratite do Suhopolja na drugi po redu Slavonija i Podravina, wine not!?

VIKEND U ZNAKU ŠTRUDLA

Ovog petka u Jaškovu i okolici započeo je još jedan Štrudlafest u sklopu kojeg posjetitelje, osim degustacije domaćih štrudli, očekuju i zabavne radionice, cooking show Tomislava Špičeka, organizirani piknik za koji možete iznajmiti košaru sa slanim i slatkim štrudlama, narescima i osvježavajućim pićem po promotivnim cijenama te brojni drugi sadržaji. Organizatori su se ove godine posebno potrudili, a sve informacije možete pronaći na službenim ili Facebook stranicama Štrudlafesta.

image
Štrudlafest Facebook/

MEDUN FESTIVAL U FUŽINAMA

Jedan od zanimljivijih događaja ovog vikenda svakako je Medun festival u Fužinama. Riječ je o, kako ga nazivaju, veselom i zdravom druženju, a cilj je promocija kvalitetnog pčelinjeg proizvoda Gorskog kotara te značaj pčela na naš eko sustav i zdravlje. Ono što nas je posebno zainteresiralo je degustacija prvog goranskog sladoleda od šumskog meduna, aromatiziranog jelovim iglicama, serviranog u posebno pripremljenom kornetu na bazi lješnjakovog brašna koji je za ovu priliku osmislio chef Dino Galvagno. Pridružit će mu se i ekipa iz slastičarnice TOŠ te Marko Stojević. Također, Galvagno je u suradnji s hotelom Bitoraj u Fužinama osmislio i posebno jela za ovaj festival. Riječ je o kareu od veprića s medunom, kojeg će posjetitelji festivala također moći degustirati. Zainteresirane ovdje očekuju i različite degustacije rakija, octa i drugih proizvoda. Više informacija potražite na Facebook stranici događaja.

image
Hotel "bitoraj" Fužine Croatia Facebook/

RIBIČKA VEČER NA SAVI

U sklopu Green River Festa kod Hendrixovog mosta ovog se vikenda priprema ribička večer na slavonski način. Pripremat će se šaran na rašljama na otvorenoj vatri, a kuhat će se i domaći fiš. Za hranu su zaduženi slavonski ribiči, a posjetitelje očekuje i glazbeni program. Ulaz na festival je besplatan. Sve informacije potražite na njihovom Instagram profilu.

image
Green River Fest Facebook/

KOKTELI KOD LISINSKOG

Trenutno je u tijeku SOLO. Cocktails festival u sklopu kojeg možete uživati u koktelima popularnih zagrebačkih barova, A Most Unusual Gardena s Knežije, Blend bara iz centra Zagreba i Peaches&Cream s Trešnjevke, a sve ni desetak minuta od zagrebačkog Glavnog kolodvora. Festival se, naime, održava u novootvorenom Lemon Marketu na adresi Orljavička 3, a sve detalje možete potražiti ovdje.

image
Ustupljena Fotografija/

GDJE POJETI STVARNO DOBAR SLADOLED?
Još dva tjedna preostala su vam da posjetite i popularni Food truck festival na Jarunu. Osim sendviča i drugih konkretnih opcija, ovdje vas čeka i najbolji sladoled u gradu - Pri Suncu. Kako smo pisali nedavno, sada je dostupan i na štapiću. Radi se ručno i još uvijek je jedan od najboljih koje smo u Zagrebu imali prilike isprobati. Dolazi u tri kategorije; sorbeti, odnosno isključivo voćni sladoledi u kombinacijama kao što su mango i malina, zatim miks sorbeta i mliječnog sladoleda te isključivo mliječni sladoledi poput pistacije, lješnjaka i slično. Pri Suncu sladoled potražite u ružičastoj kućici na Jarunu, a više informacija potražite ovdje.

image
Neja Markicevic/Cropix
image
Food Truck Festival Facebook/

VINO, SLASTICE I GITARE U SUHOPOLJU

Ljubitelje rosea mogla bi zainteresirati vijest da se ove subote, 3. rujna, u dvorcu Janković u Suhopolju održava druženje uz vino, slastice i gitare. Riječ je o prvom događaju manifestacije Slavonija i Podravina, wine not?, koja se ove godine odražava po drugi put. U sklopu druženja ove subote za vina se pobrinula enologinja Ivana Nemet, koja će gostima otkriti što više detalja o ružičastim vinima, a nagrađivana slastičarka Sandra Jadek, o kojojoj smo već pisali, pripremit će slasticu koja se s odabranim vinima najbolje slaže. Događaj počinje u 20 sati, kotizacija iznosi 100 kuna, a kušat će se vina iz podruma Vineda, Apolitico te PP Orahovica. Uz sve to, za atmosferu i glazbu pobrinut će se Stjepan Lach na gitari. Više informacija o samoj manifestaciji potražite ovdje.

image
Matija Turkalj/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:30